Foto: babkamt
V jeden deň som skúšala dva recepty na rožky s masťou. Nemali sme doma chlieb a k obedu bola kapustnica. Toto je prvý recept.
na 210 °C
Postup
-
1
Do misky som osiala múku so soľou. V recepte bolo 7 g sušené droždie, no s tým sa ja nekamarátim. Do 270 ml vlažnej vody som dala ČL cukru a rozdrobila som polovičku kocky droždia, teda 21 g. Nechala som vykysnúť kvások.
-
2
K múke som priliala kvások.
-
3
Trochu som masu premiešala, aby nebola suchá múka. V mikrovlnnej rúre som si rozpustila 70 g domácej bravčovej masti. Masť som zapracovala do cesta. Potom som cesto dobre vypracovala.
-
4
Vypracované cesto som pomúčila.
-
5
Misku s cestom som vložila do vypnutej mikrovlnky. Dvierka som zavrela.
-
6
Vykysnuté cesto som rozdelila na tri časti. Z každej som sformovala guľu. Guľku som rozvaľkala do kruhu. Rozdelila som ju na štyri časti.
-
7
Sformovala som rožky. Uložila som ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Tieto rožky sú vľavo. Rožky som nechala 20 minút kysnúť. Vykysnuté som natrela troškou mlieka. Posypala som ich celým kmínom.
-
8
Rožky som piekla na 210 stupňoch 10 - 15 minút. Do rúry som dala hrnček s vodou kvôli pare.
-
9
Mala som v mrazničke kapustnicu. Ohriala som ju k obedu. Keďže som nemusela variť, vymyslela som si zábavku. Upiekla som dvojo rožkov:-)
-
10
V reze.
Nebyť mojej lenivosti ísť do obchodu, nemohla by som ťa takto provokovať:-)
ďakujem za komentár a hodnotenie. @Havino tieto,obsahujú primerané množstvo tekutiny, lepšie držia tvar. Ja som na podsýpanie v oboch prípadoch nepoužila žiadnu múku navyše. Podložku som si trochu natrela olejom. @Gordonko ale to predsa nevadí. Môžeš použiť iný druh múky. V tom problém nevidím.