Foto: bejulienka
Najviac chutí našej Miške...Kontrolu cesta nerobíme špajdlou, len sa prstom dotkneme povrchu cesta. Ak je tvrdé, vyberáme. Moje overené pravidlo: Ak už zacítite vôňu Zobraziť celý popisNajviac chutí našej Miške...Kontrolu cesta nerobíme špajdlou, len sa prstom dotkneme povrchu cesta. Ak je tvrdé, vyberáme. Moje overené pravidlo: Ak už zacítite vôňu koláča, je upečený!
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
2 lyžice |
|
1 ks |
|
Plnka: | |
3-4 ks |
|
2 hrste |
|
2 lyžice |
|
250 g |
|
2 štipky alebo citr. šťava |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto si naraz rukou rozmiešame v hlbokej miiske, aby sa nám ešte asi 5 min. lepšie tvarovalo, "mačkalo" cesto do tuhej podoby. Viď obr. Cesto odložíme na doštičke do mrazničky na cca 20-30min. Potom ho prekrojíme na dve rovnaké časti.
-
2
Plech vymastíme, vymúčime. Jednu časť cesta nastúhame na strúhadle na najväčších "slzičkách".
-
3
Zo 4 bielkov si vyšľaháme sneh, ktorý jemne zapracujeme do tvarohovej masy, do ktorej sme pridali aj všetky ostatné ingrediencie. Plnku rozlejeme rovnomerne po celom nastrúhanom ceste, poroztierame.
-
4
Na plnku nastrúhame druhú časť cesta. Vložíme do rúry, pečieme klasicky, asi 25min., na 170C.
Diskusia k receptu