Čokoládová torta Pavlovova
Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. apríla 2021
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. apríla 2021

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
na 110 °C
na 110 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 6 ks |
|
| 300 g |
|
| 2 PL |
|
| 1 PL |
|
| 1 ČL (alebo vínny ocot) |
|
| Krém: | |
| 100 g |
|
| 250 ml |
|
| 2 PL |
|
| Ganache: | |
| 100 ml |
|
| 100 g |
|
| Ozdoba: | |
| (hoblinky) |
|
|
|
|
Postup
-
1
Korpus: Vyšľaháme bielky, ešte keď nie sú dokonale tuhé, pridávame po lyžiciach cukor a šľaháme do tuha. Pridáme maizenu, kakao a citrónovú šťavu alebo ocot, dobre premiešame.
- 2
Na plech dáme papier na pečenie. Snehové cesto upravíme do tvaru kruhu s priemerom 25 cm a s priehlbinou v strede. Pečieme v predhriatej rúre hodinu pri 110 °C. Po upečení otvoríme dvierka na rúre a necháme v nej korpus vychladnúť.
- 3
Krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame roztopenú vlažnú čokoládu. Krém nanesieme na upečený vychladnutý korpus.
- 4
Ganache: Horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme chvíľku postáť a premiešame. Tenkým prúdom ganache nalejeme na povrch torty. Nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.
Tiež snehová torta:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu