Snehová torta
Snehová torta

Čokoládová torta Pavlovova

Annamária Wurster–Nagy
šéfcukrárka Castel Mierovo Pension & Restaurant, 30. apríla 2021
Čokoládová torta Pavlovova
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
60 minút
na 110 °C

Suroviny

Korpus:
6 ks
300 g
2 PL
1 PL
1 ČL (alebo vínny ocot)
Krém:
100 g
250 ml
2 PL
Ganache:
100 ml
100 g
Ozdoba:
 (hoblinky)




Postup

  1. 1

    Korpus: Vyšľaháme bielky, ešte keď nie sú dokonale tuhé, pridávame po lyžiciach cukor a šľaháme do tuha. Pridáme maizenu, kakao a citrónovú šťavu alebo ocot, dobre premiešame.

  2. 2

    Na plech dáme papier na pečenie. Snehové cesto upravíme do tvaru kruhu s priemerom 25 cm a s priehlbinou v strede. Pečieme v predhriatej rúre hodinu pri 110 °C. Po upečení otvoríme dvierka na rúre a necháme v nej korpus vychladnúť.

  3. 3

    Krém: Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom, primiešame roztopenú vlažnú čokoládu. Krém nanesieme na upečený vychladnutý korpus.

  4. 4

    Ganache: Horúcu smotanu nalejeme na kúsky polámanej čokolády, necháme chvíľku postáť a premiešame. Tenkým prúdom ganache nalejeme na povrch torty. Nakoniec ozdobíme ovocím a čokoládovými hoblinkami.

Diskusia k receptu

haji
Krásná práce, čokoládová varianta je příjemná změna klasického receptu. Krásné foto!
1x motyka