Foto: salinka
Tento koláčik pre mňa pripravila moja polovička, takže sa popýšim "cudzím perím". Ale škoda by bolo nepodeliť sa o takýto zážitok. Fotil pomenej, čo Zobraziť celý popisTento koláčik pre mňa pripravila moja polovička, takže sa popýšim "cudzím perím". Ale škoda by bolo nepodeliť sa o takýto zážitok. Fotil pomenej, čo vás dúfam neodradí:-) Rozpis je na veľký plech, ale je pripravený len z polovičnej dávky.
Suroviny
270 g |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
250 g |
|
1/2 balíčka |
|
4 ks |
|
plnka: | |
2 ks |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
želatína: | |
2 ks |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny.
-
2
Práškový cukor vymiešame so žĺtkami do peny. Postupne pridávame vodu a olej. Nakoniec striedavo primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a múku, zmiešanú s práškom do pečiva. Upečieme piškótový korpus.
-
3
Pokiaľ piškóta vychladne, pripravíme si krém: kyslé, pochúťkové smotany zmiešame s vanilkovým cukrom pridáme šľahačku, vyšľahanú so stužovačom. Natrieme na vychladnutú piškótu.
-
4
Nasypeme ľubovoľné ovocie, okrem kiwi a ananásu!
-
5
Želatínu pripravíme podľa návodu a navrstvíme na plnku. Dáme na pár hodín do chladničky. Výbornú chuť:-)
A potvrdzuje moju teóriu, že každý vie variť a piecť, len sa mu musí chcieť.
Vážim si tvoju pochvalu, odovzdám, ďakujem.
Šikovného manžela si ozaj treba vážiť a rozmaznávať:-)
Tú tortu si si určite zaslúžila:-))
pochvalujem a zelam, nech neprestane!
@douglas , to nevadí, každá snaha sa cení:-)))
@hosteska ,@hannah , ďakujem a dúfam, že mu to ešte ostane aj na ďalšie desaťročia:-)
milujem tieto a podobne zakusky
Ja hodnotim urcite na 1**********
Dakujem za receptik uz je v KK
@salinka
Tebe a tvojej rodinke krásny,šťastný a v zdravý bohatý nový rok 2013 prajem
Vitaj v našej varecháčskej rodine:-)
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
Ja mu normálne 5* musím dať... keby to šlo, dám aj viac :)
Vašu pochvalu mu odovzdám:-)