Foto: marika10
Tento koláčik som piekla v piatok keď mi ostalo trošku času. A všetkým veľmi chutil...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
200 g |
|
4 ks |
|
10 PL |
|
10 PL |
|
Krém: | |
3 ks |
|
2 ks |
|
200 g |
|
750 ml |
|
podľa potreby na výzdobu |
|
2 balíky |
|
70 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme olej, vodu, polohrubú múku, a sneh z bielkov. Cesto upečieme na 180 °C asi 20 minút. Koláč necháme vychladnúť, potrieme džemom a natrieme polovicou krému.
- 2
Potom na krém poukladáme piškóty, ktoré som namočila do hruškovej šťavy. Ja som kúpila aj kakaové piškóty a aj obyčajné a striedala som ich. Jeden riadok kakaových a druhý riadok obyčajných.Potom dáme opäť krém a postrúhame čokoládou alebo posypeme horkým kakaom. Necháme stuhnúť!!
- 3
Krém: Zlaty klas uvaríme s práškovým cukrom ako puding, necháme vychladnúť a pridáme kyslé smotany, a maslo. DOBRÚ CHUŤ!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu