
Sedliacke zemiaky s baklažánom
Ako keby ste jedli opekané zemiaky s hubami, fakt dobré a sýte jedlo.

Kačacie prsia s lesným ovocím
Okorenené a osolené kačacie prsia opečieme prudko z oboch strán na oleji na panvici a asi 15...

Zázvorové sušienky
Aj tento recept mám zo zbierky mojej starej mamy, ona používala sušený zázvor ja dávam čerstvý...

Pečené parené kurča
Zamilovala som sa do parného hrnca, tak v ňom skúšam pripraviť rôzne jedlá... len od hladu...

Nakladaný kozí syr s olivami a čerstvou zeleninou
podobných receptov tu je niekoľko, ale pridávam ten svoj, tak ako sa to robí u...

Pirohy (vegan)
Malý odo mňa už dlhšie pýta tie batôžky plnené lekvárom. Priznám sa, doteraz som nemala...

Kokosové muffiny hrnčekové
Najskôr som pozerala, či sú tu kokosové muffiny, sú, ale iné, tak pridávam...

Výborný kečup
Tohto roku bolo paradajok neúrekom, a tak by bol hriech ich nevyužiť na zavarenie tohto perfektného...

Bylinkovo-citrónové morčacie stehno
Velmi rada nakupujem u Turka, maju tam vzdy velky vyber cerstveho mäsa (okrem bravcoveho), ovocia...

Roláda plnená údeným mäsom
Zostalo mi údené mäso v mrazničke zo sviatkov. Našla som si tento recept, uvarila som...

Bazová a čokoládová zmrzlina
Pripravíme si sirup z bazy. Kvety bazy vložíme na noc do prevarenej vody. Po vybratí...

Mirabelková marmeláda
Mirabelky sa zle zbavujú kôstok, preto ich dáme celé osušené a umyté do kastróla, popučíme...

Segedínsky guláš z vykosteného morčacieho stehna
Dnešný obed som robila pre návštevu, ktorá nemôže bravčové mäso a preto pridávam recept... nenašla som...

Čokoládovo-smotanová torta s jahodami
Tuto tortu som robila prvy krat. velmi lahka priprava. je to velmi sviezi a nie...

Špenátové kocky plnené smotanovo-šampiňónovou omáčkou
Spenatove kocky plnene smotanovo-syrovou plnkou, do ktorej su pridane sampinony. Skvelu chut dotvara kopor....

Katkin fantastický čokoládový fudge (raw)
Recept som vymyslela, pretože sa zaoberám raw kuchyňou a veganstvom. Výborný koláčik, ktorý vás...

Rýchly broskyňový koláč
Tento koláč sme si veľmi obľúbili. Je chutný, rýchly a dokonca som ho využila aj...

Klasický Käsekuchen (tvarohový koláč) z Nemecka
V Nemecku je tento koláč veľmi obľúbený, jedla som ho mnohokrát. Až po rokoch som...

Rozmarínové víno
Okrem toho, že rozmarín je afrodiziakum :) - a je oddávna považovaný za kvet lásky a...

Toskánske cestoviny s bravčovou omáčkou
Na oleji opražíme cibuľku, pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu a zelerovú stonku a krátko spolu opražíme.

Jarný lososový šalát
Tento lososový šalát je vynikajúcou kombináciou zdraviu prospešných živín. Poľný šalát je skutočne bohatý na železo...

Pavlová torta s kivi
Už dlho som nad ňou rozmýšľala, no až vcera som sa konečne odhodlala :). Bola...

Farebná roláda
Túto roládu som robila na oslavu. Moje krstniatko miluje farebne koláče, ale i celkovo deti...

Linecký rez s ovocnou plnkou.
Všetky suroviny na linecké cesto vymiesime, vyvaľkáme na plát, preložíme na plech, zapečieme na...

Čerešňová zmrzlina
Dostala som čerstvú smotanu od farmára, taká bola úžasná, že som z nej urobila zmrzlinu......

Srnčí guláš
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame na kocky. Na oleji speníme pokrájanú cibuľu.

Zapekaný plnený chlieb vo vajíčku
Často mi zostane kúsok chlebíka. buď ho suším a robím z neho strúhanku, ale ho...

Plnené pečené prasiatko (bôčik)
Dnes som zase zvolil tepelnú úpravu mäska konfitovaním. Chcel som využiť ochutenú masť z minulého konfitovania....

Výrobky z kravského mlieka z automatu
Tieto recepty pridávam na základe diskusie o mlieku z automatoch. Pri otvorení jedného z nich sme dostali...

Demikát pre virtuálneho priateľa @Sracza
Nebude to prvý demikát na Vareche. Ale mám dôvod, prečo som dnes varila práve túto...

Tradičné vianočné sucháriky
... Tradičné preto, lebo nesmú chýbať na našom vianočnom stole... ... Tradične sa v našej rodine...

Šiflíky s veselou kapustou a klobásou
Trošku som experimentovala a oplatilo sa. Robila som domáce šiflíky s bielou aj červenou kapustou.

Srnčí chrbát s chlpatým knedlíkom
Srnčie mäso vykostíme, odblaníme, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a necháme odležať 24 hodín....
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera