Reform torta

paploska - fotkapaploska, 11. decembra 2012
Reform torta
Foto: paploska

Naša najobľúbenejšia tortička. Mám ju od kámoša, ktorý ju zdedil od mamky. Ja ju robievam pri špeciálnych príležitostiach a je určená milovníkom orechových a Zobraziť celý popisNaša najobľúbenejšia tortička. Mám ju od kámoša, ktorý ju zdedil od mamky. Ja ju robievam pri špeciálnych príležitostiach a je určená milovníkom orechových a čokoládových dobrôt. Upozorňujem, že je veľmi kalorickááááá.

12
porcií
90 minút
príprava
40 minút
na 160 °C

Suroviny

10 ks
300 g
2 lyžice
300 g (nasekané)
180 g
80 g
250 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor (ja pečiem s hroznovým), pravú vanilku, zomleté orechy a múku. Ingrediencie miešame opatrne a v jednom smere :-). Pečieme na menšom plechu na 2 x, alebo v tortovej forme na 2x, na 160 st. a asi 40 minút. Ak to pečiete na plechu, tak každý plát rozdelte na 2 časti a budete mať 4 poschodový koláč, ktorý krájate ako tortu, alebo pásy. Ja ju pečiem na narodeniny, takže ako klasickú tortu.

    Reform torta  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a žĺtka vyšľaháme nad parou s ovocným cukrom tiež do hustej peny. Do horúcich žĺtok pridáme polámanú čokoládu a šľaháme. Zmes necháme vychladnúť a postupne ju zašľaháme do masla. Plnka musí zostať tuhá.

    Reform torta  - obrázok 2
  3. 3

    Vychladenú plnku natieram na korpus a vrch ľubovoľne ozdobíme. Dobrú chuť :-)

    Reform torta  - obrázok 3

Diskusia k receptu

matata1
takéto orechové lakocinky mám veľmi rada, len škoda, že tento rok nemám ani jeden orech :o(((
dodo46
Ale dietná šťavnatá kačenka bola lepšia .
zinnajdha
My ju robievame celkom bez akejkoľvek múky. Pretože je bez múky ani nie je viac kalorická ako iné torty. Nebojte sa upiecť korpus bez múky.
evanaaa
Výborná tortička, páči sa mi, že dokonca zo špaldovej múky, len tým ovocným cukrom som myslela fruktózu, tú používam, ale hroznový cukor nie, ale to asi nevadí.
paploska
@evanaaa ja do pečenia používam hroznový, ale ako som Ti posledne písala do niečoho som dala ovocný a bolo to super. A keďže sa mi ešte z posledného pečenia zvýšil ovocný, tak som to aj tentokrát kombinovala. z vlastnej skúsenosti však môžem povedať, že práškový cukor sa dá perfektne nahradiť :-)
evanaaa
Spomenula som to preto, že sa všeobecne udáva všade, že diabetici by hroznový cukor nemali používať, no, ale aj fruktóza je ovocný a hrozno je tiež ovocie, tak neviem. Preto dávam len fruktózu, ale tiež kombinujem s inými sladidlami.
kucharka
Torta je uplne fantasticka, cokoladova bomba, uplna parada.
Jediny problem bol, ze som nevedela aka velka ma byt tortova forma. Ja som mala 23cm a to bolo malo. Platy mi vysli velmi vysoke a tak som oba platy/kruhy musela prekrojit ( islo to tazko ) a tym padom mi vysla 4-poschodova torta..... tazko sa kraja a po jednom kusku sme ledva dychali.
Urcite u nas bude viackrat, ale uz z polovicnej davky.
Dakujem za recept. Pekny podcecer.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia