Foto: paploska
Naša najobľúbenejšia tortička. Mám ju od kámoša, ktorý ju zdedil od mamky. Ja ju robievam pri špeciálnych príležitostiach a je určená milovníkom orechových a Zobraziť celý popisNaša najobľúbenejšia tortička. Mám ju od kámoša, ktorý ju zdedil od mamky. Ja ju robievam pri špeciálnych príležitostiach a je určená milovníkom orechových a čokoládových dobrôt. Upozorňujem, že je veľmi kalorickááááá.
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme do tuha, pridáme práškový cukor (ja pečiem s hroznovým), pravú vanilku, zomleté orechy a múku. Ingrediencie miešame opatrne a v jednom smere :-). Pečieme na menšom plechu na 2 x, alebo v tortovej forme na 2x, na 160 st. a asi 40 minút. Ak to pečiete na plechu, tak každý plát rozdelte na 2 časti a budete mať 4 poschodový koláč, ktorý krájate ako tortu, alebo pásy. Ja ju pečiem na narodeniny, takže ako klasickú tortu.
-
2
Cesto necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a žĺtka vyšľaháme nad parou s ovocným cukrom tiež do hustej peny. Do horúcich žĺtok pridáme polámanú čokoládu a šľaháme. Zmes necháme vychladnúť a postupne ju zašľaháme do masla. Plnka musí zostať tuhá.
-
3
Vychladenú plnku natieram na korpus a vrch ľubovoľne ozdobíme. Dobrú chuť :-)
Jediny problem bol, ze som nevedela aka velka ma byt tortova forma. Ja som mala 23cm a to bolo malo. Platy mi vysli velmi vysoke a tak som oba platy/kruhy musela prekrojit ( islo to tazko ) a tym padom mi vysla 4-poschodova torta..... tazko sa kraja a po jednom kusku sme ledva dychali.
Urcite u nas bude viackrat, ale uz z polovicnej davky.
Dakujem za recept. Pekny podcecer.