Tvarohovo-čokoládový prevrátený koláč fotorecept
Foto: ancicka
Rýchly,nenáročný na prípravu a veľmi chutný koláčík.Takto s karamelovým likérom výborná kombinácia.
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
300 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
50 g |
|
2 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 PL (do snehu) |
|
400 g |
|
podľa chutí |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Vopred si pripravíme tvaroh,zmiešame s vanilkovým a pr.cukrom,pridáme vajce a zlatý klas a zmiešame.Bielky vyšľaháme do tuhá a zašľaháme do nich cukor.
-
2
Zvlášť si vyšľaháme žltky s cukrom a troškou horúcej vody.Pridáme roztopenú čokoládu a zamiešame.
-
3
Všetký suché suroviny si zmiešame spolu a
-
4
pridáme k žltkom.Zamiešame.
-
5
Do toho pridáme vyšľahaný sneh z bielkov.
-
6
Plech som použila 20 cm x 30 cm-menší ako klasický.Vystelieme ho mastným papierom na pečenie tak,aby presahoval aj boky.Tvaroh rozložíme po celom dne,
-
7
a na tvaroh vylejeme čokoládové cesto.Rozotrieme na celý tvaroh a upečieme.
-
8
Po upečení koláč prevratíme na druhý ,olejom pomastený plech.Treba preto pomastiť,aby sa neprilepil na plech.Na tvaroh rozotrieme pochuťkovu smotanu,
-
9
Posýpeme grankom a necháme vychladiť.
-
10
Dobrú chuť.
vyzerá ako by sa mali zašľahať do toho tvarohu no nevadí aj sa ancicka neozve skúsim vylúštiť.
@ ,dakujem za komentáre dievčatá.