Zapečený baklažán fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 9. mája 2016
Zapečený baklažán (fotorecept)
Foto: babkamt

Jeden baklažán som vysmažila v syrovej strúhanke. Druhý som zapiekla.

50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
6 - 7 ks
2 ks
1 ks
100 g
200 ml
100 g
3 ks
2 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Na toto jedlo som použila väčší baklažán. Ošúpala som ho, nakrájala na kolieska. Tie som osolila, nechala vypotiť asi 30 minút. Zatiaľ som si pripravila zapekaciu misku. Tú som natrela olivovým olejom, vysypala strúhankou.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zo záhrady som si priniesla cesnakovú trávu, pažítku, petržlenovú vňať a cibuľové cíbiky.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na spodok misky som dala na tenké plátky nakrájané zemiaky. Trochu som ich osolila. Na to som uložila na plátky nakrájané čerstvé šampiňóny, oravskú slaninu nakrájanú na prúžky. Jemne som zeleninu pokropila olivovým olejom. Pridala som strúhaný syr.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nasledovali paradajky na kolieska, bylinky, na tenké plátky cibuľa.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Baklažán som osušila, na kvapke olivového oleja som ho opiekla z oboch strán.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do misky som dala kyslú smotanu, 3 vajíčka, pridala som polovicu strúhaného syra, soľ, mleté čierne korenie. Do smotany som prelisovala 2 strúčiky cesnaku.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na každú vrstvu som dala aj strúhaný syr.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Do misy som uložila aj opečený baklažán. Znovu som dala kolieska paradajok.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zeleninu som zaliala smotanou.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrch som dala zvyšok byliniek. Misu som zakryla alobalom. Piekla som zakryté 30 minút na 180 °C. Jedlo sa dá jesť teplé, aj studené.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    A ešte raz vistéria z diaľky, aby bolo vidieť jej nádherné kvety.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Už začína kvitnúť aj rhodedendrón.

    Zapečený baklažán (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

monty469
Ach tie kvety, sú úžasné :-) Ďalší skvelý receptík, ukladám do k.k
babkamt
@Horalka65 manžel sa minule vyjadril, že jeme málo zeleniny. Tak som mu v sobotu spravila zeleninový deň:-) Tie kvety sú nie len nádherné, ale aj krásne voňajú. @Monty469 povedala som si, že jeden baklažán spravím na spôsob francúzskych zemiakov:-) Ďakujem za komentár.
terinka55
Paráda, aj jedlo, aj kvetiny. Baklažán mám rada na 100 spôsobov :-) Ja ho nešúpem. Palec hore!
kukulienka71
Prezraď, milá @babkamt , či bola omamnejšia vôňa z nádherných kríkov, a či z rúry?:-) Šikulka si, manžel musí byť veľmi spokojný:-)
babkamt
@Terinka55 (9.5.2016 11:23)
Baklažán z mojej úrody nešúpem. Tento z obchodu som ošúpala. V sobotu sme mali baklažánový deň:-) Škoda, že sa nedá preniesť vôňa kvetín. @Izabella929 , @Cezminaz ďakujem za pristavenie a komentár. @Kukulienka71 vôňa z rúry bola síce príjemná, no vydržala len krátko. Našťastie kvety mi voňajú dlhšie. Myslím si, že bol manžel spokojný. Poobede maškrtil rohlíčky plnené Margotkou:-) Tie uprednostnil pred koláčom s orechovou plnkou. Pozdravujem ťa:-)
haji
@Babkamt baklažánový den na přání, kynutý dezert dvojího druhu, jeden lepší než druhý! Tvůj muž se má!! Jejda, co by za to někteří dali?! haha Recept ukládám, se mi líbí, stejně jako předchozí. Jsi šikulka! A záhrada - nádherná!! Přeji krásné jarní dny, plné vůně a lásky!!
babkamt
@Haji (10.5.2016 10:39)

Splnila som manželom zadanú úlohu k jeho spokojnosti:-) Rada pečiem z kysnutého cesta. Ďakujem za uloženie receptu do kk. Ďakujem za milé prianie, tiež ti prajem všetko dobré.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia