
Zeleninové curry
Nielen koľko krajín, toľko rôznych receptov, ale aj koľko kuchýň toľko rôznych receptov na curry...

Rybací paprikáš
Na Slovensku som pouzival kapra alebo sumca, ale da sa pouzit i ina ryba. Ja...

Mrkvový koláč
V mise si vymiešame žĺtka (Bielka vyšľahám extra) s cukrom a polovicou oleja, postupne za stáleho...

Krehké jablkové koláčiky
Krehké cesto, podobné lineckému, plnené jablkovou plnkou. Recept mám od švagrinej, sú u...

Čokoládové srdiečka
Máme tu adventné obdobie a tak som si povedala, že upečiem niečo s nádychom blížiacich...

Zapekané bravčové rezne
V nedeľu na obed sú ideálne rezne, však? A aby to stále neboli len tie vyprážané,...

Jablkový koláč s vôňou škorice
Fajný voňavý koláč, po ktorom sa nejeden len tak oblíže od ucha k uchu.

Sviečková na smotane
Recept pochádza z http://dobrejedlo. pluska. sk/dobre-jedlo/clanky/hydina/svieckovica- smotane. html Je skvelý a jednoduchý na prípravu.

Pravé Sandokanove oči
Tento recept je neodmysliteľnou súčasťou každých Vianoc a nikdy nesmie chýbať na vianočnom stole. Toto su...

Plnená cukrovo-škoricová rolka
Recept na tieto chutné rolky som objavila na jednom maďarskom blogu a mohla som ich upiecť vďaka...

Cibuľový kvet (fotopostup)
Ak máte radi cibuľové krúžky (onion rings), cibuľový kvet (onion bloom, onion blossom, blooming...

Medovo-zázvorová mrkva
Grilovaná zelenina k mäsu je vždy dobrá voľba. Vďaka zdravšiemu životnému štýlu dcéry objavujem nové chute,...

Sójové plátky na šampiňónoch
Sójové plátky uvaríme vo vode, do ktorej sme pridali bujón a solčanku. Varíme cca...

Polievka z koreňovej zeleniny
Alternatíva na nedeľnú polievku, keď už máme doma koreňovú zeleninu. (Inšpirácia Apetit).

Harrisa - pálivá pasta
Máme radi pikantné jedlá a koreniace zmesi. Viem, že sa to vyrába aj vo veľkom...

Šťavnaté kuracie prsia
... grilované kuracie prsia, ochutené morskou soľou a kvapkou olivového oleja, ako príloha bazalkové špecle...

Hovädzie mäso s mrkvou a hráškom
Mäso si nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme, prudko opečieme z každej strany a odložíme bokom.

Plnený camembert na 2 spôsoby
Syry prekrojíme na polovicu a lyžicou vydlabeme stred z obidvoch častí, opatrne aby sme neurobili dieru.

Teriyaki tofu so zelenou fazuľkou a sezamom
Čím ďalej tým viac mám rada japonskú kuchyňu. Je chutná a zdravá a vďaka tomu, ...

Zeleninové lasagne
Balíček lasagní som mala kúpený už dávno, ale akosi bezradne som naň pozerala, kým ma...

Penne s feniklom a mascarpone
Milujeme cestoviny na rôzne spôsoby. Paradajkové omáčky nás už trocha "omrzeli" a v horúcom počasí sa...

Jablkové kolieska v lístkovom ceste
Výborné, celkom jednoduché a úžasne aromatické, také sú naše jablkové kolieska v lístkovom ceste...

Zapekaná plnená cuketa
Cuketu pozdĺžne prekrojíme, vydlabeme vnútro (to si odložíme), uložíme na plech, ktorý sme vystlali...

Bagety zo zemiakového cesta
Mäkké s chrumkavou kôrkou. Mňam, teda aspoň pre nás doma.

Tortilla plnená kuracím mäsom a hranolkami
Môj osvedčený recept na tortilly. Šalátový list, kuracie mäsko, zelenina a hranolky, dokonalý...

Rýchly obrátený orechový koláč so slivkami
... čistá improvizácia... jednoducho bolo treba spraviť niečo na raňajky ku káve... tak som pozrela,...