Foto: pn
Tento likér je chutný a môže byť aj na bolesť v hrdle. Robievam ho už dlhši čas. Recept mi dala kamarátkina mama tu v Zobraziť celý popisTento likér je chutný a môže byť aj na bolesť v hrdle. Robievam ho už dlhši čas. Recept mi dala kamarátkina mama tu v Chorvátsku. :)
príprava
Postup
-
1
Do veľkého zaváracieho pohára si dáme cukor, listy šalvie, pálenku a nakrájany citrón na kolieska aj s kôrou. Dobre premiešame a necháme 40 dní odstáť. Potom to precedime cez gázu a nalejeme do fliaš, ktoré držíme v chlade. Ja som to všetko dala do 5-litrového zaváracieho pohára, aby sa mi to dobre miešalo. Z času na čas miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Pálenku som mala hroznovú ale môžete dať aj inú. Určite Vám bude chutiť. NA ZDRAVIE! !!
Tých 40 dni na izbovej teplote.
Děkuji!
Ano,je veľmi chutný a všetky kamarátky čo ho raz vyskúšali už ho stále robia :)
Nerobievame ju ale viem ,že susedka ju robí tiež z hroznovej pálenky a dáva do nej všelijaké trávy (ale neviem presne aké)môžem sa spýtať
pod tymi travami som myslela bylinky :)
Jasne, ze bylinky, pochopila som :-), len ake ??? Uz som sa par krat pokusala vymamit rcp, ale nikto nechce vyzradit, ja viem, ze aj tak kazdy robi trochu inak, myslim doma, nie tie hnusy co predavaju na trhu turistom.
Tusim tam citim palinu, cize estragon, ale dalej neviem, bola by som ti vdacna za rcp, mozes mi ho napisat do mailu, mam ho v profile, alebo aj sem, budem sledovat, dakujem.
Spýtam sa susedy
Neviem čo je cipuro
hroznova palenka sa vyraba z vyliskov po lisovani hrozna,Tu sa robi tak,ze najprv spravia z hrozna vino a potom z vyliskov palenku.Mne ona taka samotna nechuti,ale likery z nej mi chutia :)