Šalviový likér
Šalviový likér

Likér zo šalvie

pn - fotkapn, 23. apríla 2017
Likér zo šalvie
Foto: pn

Tento likér je chutný a môže byť aj na bolesť v hrdle. Robievam ho už dlhši čas. Recept mi dala kamarátkina mama tu v Chorvátsku. :)

15 minút
príprava

Suroviny

1 liter
100 ks
1/2 kg
1 a 1/2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do veľkého zaváracieho pohára si dáme cukor, listy šalvie, pálenku a nakrájany citrón na kolieska aj s kôrou. Dobre premiešame a necháme 40 dní odstáť. Potom to precedime cez gázu a nalejeme do fliaš, ktoré držíme v chlade. Ja som to všetko dala do 5-litrového zaváracieho pohára, aby sa mi to dobre miešalo. Z času na čas miešame, aby sa nám cukor rozpustil. Pálenku som mala hroznovú ale môžete dať aj inú. Určite Vám bude chutiť. NA ZDRAVIE! !!

    Likér zo šalvie  - obrázok 1
Recept je zaradený do kategórií:
Nápoje, Alkoholická medicína, Alkoholické nápoje

Diskusia k receptu

haji
Áááá to musím vyzkoušet, šalvěj je moje srdeční záležitost! Krásná práce, díky za receptík, jsi šikulka! Těch 40 dnů louhování také v chladě?! A nebo jen hotové uchovávat v chladě?
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Haji (23.4.2017 18:55)

Tých 40 dni na izbovej teplote.
1x haji
dvorka
Tak toto určite čo najskôr spravím. Práve máme krásnu šalviu na záhradke. A fľašky mám aj ja doma všelijaké. Asi čakajú práve na takúto príležitosť. Vďaka za recept.
afataga
Ked bude salvia, urobim tak 1/4 ako sirup na hrdlo, ako liker by to u nas neslo na odbyt. Ty si asi mala rakiu vsak? Ozaj a rcp na travaricu nemas?
marika9
A vlani som nevedela, čo s toľkou šalviou. Teraz je mi to už jasné. Dúfam, že zasa bude dobrá úroda. Veľmi sa teším, musí to byť dobré a bonus - aj liečivé.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Marika9 (24.4.2017 16:05)

Ano,je veľmi chutný a všetky kamarátky čo ho raz vyskúšali už ho stále robia :)
bubaya
Hurá, nebudem si musieť kupovať ten hnusný Florsalmin na boľavé hrdlo. Šalviu mám pred domom, tohto roku bude bohatá úroda. Krásne si to nafľaškovala, vyzerá to veľmi chutne. Ukladám, hviezdičkujem.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Afataga (25.4.2017 17:31)

Nerobievame ju ale viem ,že susedka ju robí tiež z hroznovej pálenky a dáva do nej všelijaké trávy (ale neviem presne aké)môžem sa spýtať
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Afataga (25.4.2017 17:31)

pod tymi travami som myslela bylinky :)
tiginko
škoda že u nás sladké likéry nejdú, šalvia by aj bola. Musíme sa uspokojiť s čajom. @afi veď skombinuj svoje bylinky, možno vymyslíš lepšiu travaricu než Chorváti. Už len kvalitnú hroznovicu zohnať, nech je to autentické
afataga
@Pn (25.4.2017 18:53)

Jasne, ze bylinky, pochopila som :-), len ake ??? Uz som sa par krat pokusala vymamit rcp, ale nikto nechce vyzradit, ja viem, ze aj tak kazdy robi trochu inak, myslim doma, nie tie hnusy co predavaju na trhu turistom.
Tusim tam citim palinu, cize estragon, ale dalej neviem, bola by som ti vdacna za rcp, mozes mi ho napisat do mailu, mam ho v profile, alebo aj sem, budem sledovat, dakujem.
torticka
Ta hroznova palenka, to je cipuro? Veeeelmi mi to pred rokmi chutilo v Grecku.
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@Torticka (26.4.2017 20:14)

hroznova palenka sa vyraba z vyliskov po lisovani hrozna,Tu sa robi tak,ze najprv spravia z hrozna vino a potom z vyliskov palenku.Mne ona taka samotna nechuti,ale likery z nej mi chutia :)