![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Medvědí česnečka ze sušených hub se strouháním
Kombinace a chuť sušených hub s česnekem, doplněná česnekem medvědím a strouháním (mrveničkou)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bezlepkové odpaľované koláčiky s plnkou z bielej čokolády
Najprv si pripravíme základ na plnku. Smotanu dáme do hrnca, pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru a...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Husacina na cibuli s hríbovou roládou
Husacie stehná dobre nasolíme a okoreníme. Do hlbšieho pekáča pokrájame cibuľu na kolieska. Na pokrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáce rezance s lieskovými orieškami
Domáce cestoviny máme radi . Robím ich raz s tvarohom, inokedy s makom... vždy sú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kokosové toliare
Kokos opražíme na panvici bez tuku doružova a necháme ho vychladnúť. Z múky, cukru, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia taštička s mandľovou ryžou
Kuracie prsia nakrojíme, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme, pridáme orestované šampiňóny, zbalíme do...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Diétny krémeš
Recept vymyslený špeciálne pre môjho dedka ktorý má cukrovku a aj napriek tomu rád maškrtí.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Domáca plnená podbrušinka na panvici
Na dnešný sviatočný deň som pripravila domácu podbrušinku... mám ju ešte zo zásob od farmára... dnes som...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kelový prívarok so špargľovou penou a plátkom tuniaka
Zdravé a výživné, trochu klasické, trochu nové.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Marhuľový koláčik na zdravší spôsob
"Klasických" marhuľových koláčov mám v receptoch dosť... a tak som si jeden zmenila :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cuketovo-mrkvové placky so strateným vajíčkom
Placky: Cuketu a mrkvu očistíme a nahrubo postrúhame. Pridáme vajíčka, múku, soľ, korenie, prelisovaný...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Rybací paprikáš
Rybie filé pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a dáme asi na hodinu odležať do chladu. Medzitým najemno...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bruschetty s kozím syrom a čučoriedkovým džemom
Minule sme doma mali kvalitný kozí syr, tak som vyskúšala trochu netradičné spojenie chutí :)
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pangasius v cesnakovej kôrke
Chleba nakrájame na kocky a rozmixujeme. (v mixéri s nožmi). Pridáme rozlisovaný cesnak, asi...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bruschetta so sardinkami
Komerčný recept<br /> Spoznajte Stredomorie napríklad pomocou chrumkavej desiaty v podobe opečeného chleba s olivovým olejom, paradajkami...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak povedala som si, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Satay s arašidovou omáčkou
Cibuľu ošúpeme a na jemno nasekáme. Na panvici rozpálime 2 lyžice arašidového oleja, pridáme nakrájanú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľadový čaj HUGO
Voňavý a osviežujúci nápoj na horúce dni. Dá sa pripraviť z čerstvých alebo sušených byliniek.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...