
Šalát s hroznom
Jemne nakrájanú kapustu posolíme, okoreníme, zalejeme octom a olejom a podusíme.

Orechovo–škoricový vianočný koláč
Lístkové cesto najlepšie z 3 ks plátov vyvaľkáme na veľkosť plechu. Plech vymastíme maslom, na dno...

Srnčí chrbát
Žltky, cukor, maslo vymiešam do penista, postupne pridám orechy zmiešané s kakaom a ...

Vajíčková nátierka
Ono to vlastne nie je obyčajná vajíčková nátierka, ale skôr vajíčkovo-cesnakovo-zeleninová nátierka... Na začiatku to...

Bravčové srdcia s brokolicou
Bravčové srdiečka vyumývama a dáme variť do slanej vody do mäkka...

Palacinky plnené mandľovým krémom
Cesto na palacinky musíme pripraviť asi o 12 hodín skôr, aby sa uležalo. Do misy...

Kapustnica s fazuľou mungo a vlašskými orechami
Trochu netradičné spojenie kapusty, fazule mungo a k tomu ešte aj vlašské orechy... ja som to...

Čokoládové pralinky pre dospelých
Vynikajúce pralinky pre tých, čo majú radi horkú čokoládu. Link na pôvodný recept http://www. pastryaffair....

Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...

Baraní guláš s opekanými šúľancami
Syry, zemiaky, kapusta, plody a mäso z lesa... kuchyňa liptovských babičiek vlastne vôbec nebola fádna. Zapojili fantáziu, fortieľ...

Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...

Zapekané zemiaky s hráškom
Zemiaky uvaríme v šupke a vychladnuté ošúpeme. Ohňovzdornú misu vymastíme a vysypeme strúhankou.

Vaječná omeleta
Omeletka sa trochu potrhala, ale to nevadí, aj tak je veľmi chutná :) namiesto dyne...

Pečený kapor na leči
Kapra umyjeme osušme a pokrájame na podkovy. Osolíme a posype ho korením na ryby. Potom...

Focaccia z Ligúrie
Patrí k neodmysliteľnej súčasti našej domácnosti, vždy je nejaká čerstvá alebo ako čakateľka v mrazničke...

Šakalý dych
Tento recept je nenafotiteľný, ale sľubujem, že v domácej kuchyni to zdokumentujem! Naposledy som fotil...

Čokoládové guličky
Všetky použité ingrediencie sú zostatkami z koláčov, ktoré som robila na Vianoce. Množstvo surovín je...

Dusené huby s paradajkami
Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

Brot von Rosvitta
Tento recept som si doniesla z Rakúska od známej :) Stojí za vyskúšanie

Chutný šalát s fetou a kúskami kuracích pŕs
Ľadový šalát nakrájame na rezančeky, pridáme na kocky nakrájanú neošúpanú uhorku a na veľké kocky nakrájanú...

Tramezzino od Panesco
Nie som veľký fanúšik mrazených polotovarov, ale raz sa mi dostal do rúk Tramezzino chlieb od...

Opekané tofu s cícerom, pšenom a plátkami avokáda
Pšeno premyjeme pod tečúcou vodou a dáme variť do horúcej osolenej vody asi na 12 minút. Nakladaný...

Zmrzlina so šľahačkou a jahodou
Zmrzlina, šľahačka a jahôdka. Mmmmm. Mňam :D Tento recept používam ešte len niekoľko dni ale aj...

Plnený pečený bôčik s kapustovými strapačkami
Z rožkov, 5 vajec, urestovanej slaniny, cibule a trošky mlieka vypracujeme plnku, ktorú dochutíme majoránom,...

Ružová kapusta pre Bábiku Angeliku
Nostalgické spomienky staršie ako 30 rokov. Nepoznám otca, ktorý by svojej dcérke, princezničke, ...

Ľanové krekry
Veľmi dlho som hľadala recept na skvelé crackers (krekry/tyčinky), ktoré by si zaslúžili každotýždňové pečenie v...

Sladkokyselé žampiony
Příjemná chuťovka. Rýžový ocet má specifické aroma i chut. Čím ho nahradit, nevím, ...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera