Ľahšia verzia klasického letného šalátu, ideálna na grilovačku.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Šalát: | |
80 g |
|
2 ks |
|
1 ČL |
|
Dressing: | |
30 g |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
Krutóny: | |
10 cm (alebo ciabatta) |
|
10 g |
|
1 strúčik |
|
1/2 PL |
|
|
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 180°C. Všetky ingrediencie na dressing zmiešame a necháme prejsť chute.
- 2
Šalát rozoberieme na jednotlivé listy, ktoré umyjeme a necháme odkvapkať.
- 3
Kuracie prsia prekrojíme pozdĺžne na polovicu, aby boli tenšie, potrieme ich trochou olivového oleja a opečieme na horúcej grilovacej panvici 2-3 minúty z každej strany, do zlatista. Keď trochu vychladnú, nakrájame ich na tenké pásiky.
- 4
Na prípravu krutónov, v miske zmiešajme olivový olej s cesnakom, ktorý rozdrvíme lyžicou. Pridáme čierne korenie a rozotrieme rovnomerne po miske. Pridáme kocky bagety, a rovnomerne ich obalíme v olejovej zmesi. Rozložíme rovnomerne na plech, a pečieme v predhriatej rúre 8-10 minút. Priebežne ich otáčame aby sa upiekli rovnomerne.
- 5
Šalát rozložíme do plytkej misky, od najväčších lístkov po najmenšie, tak, že vytvoríme kruhy. Pokvapkáme na ne dressing, pridáme krutóny a kuracie pásiky, a na vrch dáme nastrúhany parmezán.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu