
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...

Pohánkovo-ovsený koláč s tvarohom
Nedávno som uviedla ovsené muffiny, tento krát som skúsila podobné cesto, len z pohánkovej múky. Výsledok...

Celozrnné grissini s ľanovými semiačkami
Len pred pár dňami som sa vrátila z potuliek francúzskou Provence. Ešte vo mne stále rezonujú...

Plnené mušle ( fotorecept )
mňam mňam :) Trošku babračka, ale zato pekne vyzerajú na tanieri a výborne chutia.

Guláš z bravčových kolienok
Guláš z vepřových kolínek jsem si oblíbil a při současné ceně hovězího masa ho vařím častěji.

Vločkový koláč s ovocím
Veľmi jednoduchý na prípravu a pre tých čo majú radi vločky, veľmi chutný a jemný...

Výborný perník
Tento recept mám od spolužiačky z výšky, za ktorý jej veľmi pekne ďakujem. Je naozaj...

Karfiol na strúhanke
V týchto horúčavách sa mi veru nechce dlho stáť pri sporáku. Preto varím ľahké a rýchle...

Celozrnný zemiakový pšenično-ražný chlieb
Zrejme je tu už viac podobných receptov, no predsa pridám aj tento. Vyskladala som si...

Gazdovské zemiaky
Kuchyňu prababičiek považujem za najinšpiratívnejší zdroj napredovania kuchárov profesionálov. Ostáva v nej stále čo objavovať –...

Venčeky à la Mimka
Sú užasne, mozno par ľudi nevie odpalovane cesto no ked mate trpezlivot nieje to nic zlozite

Hŕstková polievka
Tento recept som našla kedysi v kalendári a odvtedy ju robievam k sladkým jedlám. Je to...

Plnená krkovička
Čakal som väčšiu návštevu a nevedel som sa rozhodnú čo im navarím k obedu. Túlal som...

Pšeno na sladko s orechami
Rozmýšľala som, čo si urobiť včera ráno na raňajky a zrak mi padol na pšeno, ...

Kaťák od mojej sestry
Kaťák - tak nazýva toto jedlo moja sestra, inak katušle. Netuším, čo ten názov...

Vianočná štóla
zdroje Tiginko, web, gusto

Mrkvové šatôčky-celiatické
Objavila som tento recept niekde v časopise a pretože je tam mrkva tak som sa ho rozhodla...

Čokoládovo-oriešková torta
Tento recept torty sa mi zapáčil v cukrárskej knihe pre jeho tri vrstvy rôzneho zafarbenia, ale...

Drienkový kompót
Umyté drienky naložíme do 300 ml pohárov, zalejeme prevareným a vychladeným sirupom a sterilizujeme 30 minút...

Opekané zemiaky s cibuľkou
Tento veľmi jednoduchý a obľúbený recept mám od mojej starej mamy. Vždy som sa tešila keď...

Kurací Luncheon Meat
Potreboval som sa zbaviť zvyškov z mrazničky. Tak som urobil takúto dobrotu, ktorú som nemusel...

Alsaský Flammkuchen
Múku a droždie zmiešame. Do vody pridáme soľ a olej a postupne prilievame do suchej zmesi. Vypracujeme...

Diviačí wellington
Na prepustenom masle a nadrobno pokrájanej šalotke(cibuľke)prudko opečieme šampiňóny. Osolíme, okoreníme, necháme vychladnúť a nahrubo...

Zapekaný karfiol so syrom a švábskymi špeclami
Mám strašné rád zapekaný karfiol a tie švábske špecle so syrom dodali tomu ohromnú chuť. Oplatí...

Bezlepkový chlieb s kôrkou
Chlebík bezlepkový si môžeme upiecť aj doma, je výborný a keď sa nezje odložíme do mraziaku......

Polievka minestrone
Inšpiráciu na tento recept som našla v mojom obľúbenom časopise , , Dobré jedlo , ,...

Tuniakové špagety z jedného pekáča
Jedlá z jedného hrnca patria k veľmi obľúbeným, lebo pri ich príprave sa v kuchyni toľko...

Pečená prepelica na škoricových hruškách
Prepeličky opláchneme, nasolíme a pečieme v rúre na 160 0C asi 60 minút.