Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami

repkica - bez fotkyrepkica, 27. septembra 2012
Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami
Foto: repkica

Ako zvyčajne som musela riešiť narýchlo niečo sladké zo surovín, čo dom dal :-)

10
porcií
35 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Suroviny

10 ks
0,5 kg
100 g
1-2 PL




Postup

  1. 1

    Jablká som mala skôr väčšie. Hneď som zapla rúru aby sa vyhriala. 220°C-250°C.

    Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami - obrázok 1
  2. 2

    Jablká umyjeme, prekrojíme na polovice a v mieste jadrovníka vydlabeme jamku. Tvaroh zmiešame s medom a hrozienkami. Jablká naplníme.

    Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami - obrázok 2
  3. 3

    Jablká uložíme na plech, ja som ich podložila papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry. Ja mám teplovzdušnú dala som 220°C

    Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami - obrázok 3
  4. 4

    Teraz ich treba trochu strážiť. Ja som ich nechala v rúre 25 minút, a boli trochu viac mäkké ako bol pôvodný zámer. Musíte si to asi vyskúšať. Ozdobila som ich medovkou. Skúste :-)

    Pečené jablká s tvarohom a hrozienkami - obrázok 4

Diskusia k receptu

martamm
Repica, pripomenula si mi môj recept na zapečené jablká, ale ja som ich robila s lekvárom a orechami. Tieto budú určite výborné. Rýchla a zdravá maškrta, ukladám do KK
ancicka
Tak maškrta to musí byť veľmi dobrá.Mne si zas pripomenula,a to mi dnes veľmi chýba,ako sme si na piecku v kuchyni dávali piecť jablká.Kým sa upiekli,tak to bola božská vôňa.V piecke sa varilo každý deň,tak jablká boli vždy a vôňa prenikla celým domom.Asi aj tieto tak rozvoniavali.Vyskúšam.
marianne
pripravila som ich,su uzasne,dakujem za vynikajuci apritom jednoduchy recept,zase sa potvrdilo:v jednoduchosti je krasa...
bonka6
Moja sestra má bezlepkovú dietu. Dnes ideme ku kamoške na silvestra.Pečiem slane ale sestra nemôže :-( kúpila som tvaroh že jej niečo vymyslim...a našla som tento recept, určite sa poteší že budu maškrty aj pre nu. Hned mám lepšiu náladu, bolo mi z toho smutno.Prajem Vám Šťastného Silvestra :-)
bonka6
Jablčka chutili :-) tak som si ich do roboty spravila aj ja, ale trošku inak. ošúpane som ich nakrájala na menšie kúsky dala do skla a dala som na ne tvaroh z receptu a šup do rúry. mnam mnam boli super :-) dakujem za recept na dobru desiatu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia