Foto: izabella929
Dnes sme mali veľmi chutný obed...možno sa zdá, že je to dosť ťažké jedlo, ale zelenina to parádne odľahčí...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny...domácu pečeň, morčacie prsia, slaninu 2x,cibuľu,syr...jeden kus slaniny potrebujem pod mäso a z druhej dvojradovej..teda pokrájanej vo dva rady na hrebienok na zdobenie..
-
2
morčacie prsia som pokrájala na hrubšie rezance..
-
3
tak isto som pokrájala bravčovú pečeň na rezance..
-
4
na panvicu som si dala opiecť slaninu, pokrájanú na tenké pásy...
-
5
pridala som pokrájanú cibuľa na mesiačiky..
-
6
k opraženej cibuli som pridala morčacie prsia a miešala..
-
7
k morčacím prsiam som pridala pokrájanú klobásku..
-
8
chilli papričku na kolieska....
-
9
pridala som mleté čierne korenie, rascu a podliala vodou...soľ som nedávala, lebo ešte pribudne k tomu aj pečeň...soliť budem až na záver...dusila som všetko 20 min . za občasného miešania...pridala som aj pokrájanú paradajku na kocky..
-
10
pokiaľ sa mäsko dusilo, pripravila som si zo zemiakov, múky a soli cesto na haruľu..piekla som ju na masti z výpeku...kde sa opekala slaninka na zdobenie..
-
11
k podusenej už hotovej morčacine s klobáskou som pridala bravčovú pečeň...a nechala podusiť asi 10 min..
-
12
hotové jedlo som ešte dochutila a nechala na teplom mieste...
-
13
haruľu som potrela horčicou...na horčicu som natrela kečup...
-
14
a uložila som mäso aj s troškou šťavy...
-
15
ozdobila som mäso na vonkajšej strane s paradajkami a kapsu som zatvorila..vrch kapse som potrela smotanou, ktorú som ochutila mletým korením...a na smotanu som nastrúhala syr...ozdobila so ju opečeným hrebienkom slaniny...
-
16
a prajem vám dobrú chuť..
-
17
a ešte moje nádherné ruže..
ale raz vyskúšam aj toto
vojim myslienkovym pochodom. @izabella929 , mas moj obdiv!