
Také Slovenské, také jednoduché...
Po prečítaní nedávno pridaného diskusného príspevku od @camembert - Typické Slovenské Jedlá - som sa rozhodol, ...

Zapekané paradajkové rúrky s bryndzou
Cestoviny uvaríme do chrumkava. Vajíčka rozšľaháme so šľahačkovou smotanou, s polovičnou dávkou drvených paradajok,...

Pečené jahňacie s rozmarínom a cesnakom
Je to tradičné jedlo ktoré Angličania jedávajú hlavne na veľkú noc. A preto som využila príležitosť...

Tortilla – španielska omeleta so zemiakmi
V stredne veľkej panvici rozohrejeme olej, pridáme na kocky alebo na plátky pokrájané zemiaky a cibuľu nakrájanú nadrobno. Pražíme na...

Čokoládové praclíky
Doteraz sme robili vždy len slané praclíky so syrom. Chcela som vyskúšať aj sladkú verziu...

Tango rezy
Tento recept ma oslovil na stránke Webcukráreň. samozrejme som si ho upravila a teším sa vynikajúcej...

Hrnčekové mafiny s čokoládou
Vynikajúce mafiny u nás sú hneď preč. Deti ich majú radi aj na desiatu do školy....

Syrovo-bryndzové karbonátky s cviklovo-uhorkovým šalátom
Aj keď to vyzerá ako útok na líniu, nie sú to len prázdne kalórie a vhodná...

Bravčová krkovička v pikantnej marináde so salsou a cibuľkou
Z bravčovej krkovičky narežeme 4 rezne. Olej zmiešame s paprikou, cesnakom, čili a grilovacím korením. Do tejto marinády...

Lahodné pšenové rizoto
Takže moja premiéra :) Nie že by viac mojich receptov nestálo za pridanie, ale než stihnem...

Rýchly koláčik
Dnes som mala neuveriteľnú chuť niečo upiecť, ale po raňajkách mi ostalo iba jedno vajíčko...

Marhuľový koláč
V tomto upršanom, aj keď veľmi vítanom počasí, som upiekla takýto usmievavý včeličkový koláč.

Adžika - doma vyrobená koreniaca zmes
Adžika je koreniaca zmes zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenia mäsa, ...

Lečo so smotanou
Poviem pravdu, lečo s vajíčkom som jedla prvý krát, keď som mala asi 20 rokov....

Opatance s krúpami
Jedno jednoduché lacné a veľmi chutné jedlo. Opatance sú z múky soli a vody a krúpy stačí uvariť. Všetko zmiešame a polejeme opraženou cibuľkou....

Kapustové posúchy
Z múky, kvásku, oleja a žĺtka vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Kapustu postrúhame,...

Guláš z králika
Z očistenej, umytej prednej časti králika s čiastočne odseknutými kosťami sa nasekajú kúsky (asi 4-5 kúskov na...

Morčacie prsia s avokádom a fetou
Recept mam z internetu, ale si uz nepamatam na ktorej stranke som ho nasla.

Banánová minitortička s parížským krémom
Táto tortička bola urobená len tak popri inom pečení.

Čokoládová torta s jahodami
Táto čokoládová torta patrí medzi moje obľúbene dezerty, robievam ju keď mam neohlásenú návštevu ale hoci...

Gaštanová torta
Tento skvelý recept mám od mojej priateľky a stal sa súčasťou Našej rodiny. Robievam ho pri...

Pečené rybie filety so zemiakmi
Zemiaky aj rajčiny nakrájame na krúžky, polovicu zemiakov si dáme na dno pekáča, ochutíme soľou,...

Marinované srnčie rezne na Cabernet sauvignon
Dostala som srnčie stehno, ktoré som pokrájala na rezne a marinovala v páci zo zeleniny s...

Buchty plnené údeným mäsom a kapustou
Z droždia, cukru, mlieka a múky spravíme kvások. Po vykysnutí pridáme ostatnú múku, ...

Domáce nátierky
Bryndzová nátierka: Bryndzu vymiešame s maslom, červenou paprikou a čiernym korením. Pridáme do nej najemno nakrájanú...

Sedliacka kapusta
Táto kapusta sa začína variť od mäsa až potom kapusta. Kapustu kyslú používam v konzerve, ...

Liptovské pirohy
Rozky si nakrajame na kocky, zalejeme mliekom tak aby zmakli ale neboli moc rozflakane, musi to byt...

Vianočná kapustnica
Toto je pôstna kapustnica na štedrý deň pretože u nás sa už tradične drží pôst až do...