Metrová slonia roláda

archaa - fotkaarchaa, 31. marca 2012
Metrová slonia roláda
Foto: archaa

Dve rolády milujem najviac na svete... Metrovú a kolácik slonia slza...Ale vsetkého vela skodí a tak som si spojila tieto dve roládky dokopy a Zobraziť celý popisDve rolády milujem najviac na svete... Metrovú a kolácik slonia slza...Ale vsetkého vela skodí a tak som si spojila tieto dve roládky dokopy a vznikol z toho kolácik, ktorým som si uspokojila chut na obidva...Nakoniec sa stal najoblubenejsím a tradicným práve na Velkonocné sviatky

20
porcií
30 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

300 g
250 g
5 PL
8 PL
1 ks
4 ks (žĺtky + bielky)
10 PL teplá
Plnka:
1 ks
4 PL
2 ks
150 g
6-7 PL
2-3 ks




Postup

  1. 1

    Zltky vyslaháme s cukrom do peny, pridáme teplú vodu a olej, múku s práskom do peciva a vyslahaný sneh z bielkov. Rozdelíme na 2 diely. Do jedného pridáme kakao a dobre premiesame.

  2. 2

    Dve formy na srncí chrbát si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cestá zvlást do foriem vylejeme ( do jednej svetlé, do druhej tmavé) a pecieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupnoch asi 40 minút. Zvyknem najprv prikryt vrch alobalom a 10 minút pred dopecením ho odoberiem.

  3. 3

    Potom formy vyberieme a necháme vychladnút. Po vychladnutí vyklopíme a krájame úhladné asi 1 az 1,5 cm kúsky, ktoré striedavo raz tmavé, raz svetlé natierame pripravenou plnkou a spájame do jedného dlhého celku. Celý povrch este natrieme plnkou a polejeme cokoládovou polevou. Necháme dobre vychladit a stuhnút. Krájame sikmé kúsky rolády.

  4. 4

    Plnku si pripravíme tak, ze heru vymiesame s práskovým a vanilkovým cukrom. Orechy sparíme s horúcim mliekom a vychladnuté primiesame do masla. Banány roztlacíme na kasu a spojíme s masou budúcej plnky.

  5. 5

    Kedze u nás stací vzdy len polmetrová roláda :), robím vsetko v jednej forme a cesto do nej dávkujem ako pri bábovke. Potom uz len krájam kúsky, ktoré spájam plnkou. Snád to niekomu pomôze..

Diskusia k receptu

tatranka
Veľmi dobre si si to vymyslela.A je aj pekná tvoja roládka.Zaujímavé.
marianne69
Aj ja ju mam v plane.Pokial sa da je to nas Velkonocny zakusok,kazdy rok sa na nu tesime.Takuto slonie som este neskusala,mam ju ovela svetlejsiu.Nepochybujem,ze je vyborna..
archaa
Dievcatá dakujem, moja je len polovicná, preto vyzerá trosicka inak nez z celej dávky :)
tinca
2 v 1 dobrý nápad, tieto roládky chutia aj mne,vydarila sa ti:)
archaa
presne tak, nieco ako 2 v 1 ;) dakujeeeeeeem
siskam
No tak toto je výborný nápad, tiež nám stačí menšia roláda. Vďaka za inšpiráciu.
betka11
archaa si šikovnica ak budem piecť vyskúšam podla teba a ten banán som dumala aj ja na obmenu
archaa
no vidís betka, ja nie som sama sikovnica ;) dakujeeeeeeeeeem
adkas
Slavka, ty mas dobre napady , chvalim aj fotecku
frona
veru je to dobrý nápad. Ja robievam metrový zákusok a ten tmavý korpus mám vždy nižší...takto by to malo byť krásne jednaké
orchidea
Páči sa mi ten nápad spojiť dva výborné zákusky do jedného...výsledok musí byť určite výborný, ukladám si recept.
evanaaa
Dobrá roládka, takú by som si dala. len som myslela, že to bude tá Slonia slza, teda, tvar toho koláča, ako ho poznám, toto je metrový koláč, raz som ho robila,a le veľmi dávno.
archaa
evanka ano je to metrová slonia roláda...vznikla spojením cesta a plnky obidvoch kolácikov




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia