
Omáčka mojo rocho (červená omáčka)
Studená omáčka mojo rocho sa podáva na španielskom ostrove Tenerife k zemiakom papas arrugadas.

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Omáčka mojo verde (zelená omáčka)
Omáčka mojo verde sa na ostrove večnej jari - Tenerife, servíruje k zemiakom vareným v šupke...

Domáci čili olej so sezamom
Výborný ochutený olej, ktorý využijete na spestrenie šalátov, ryže, zeleniny, ale trebárs aj...

Mandľová ryža
Mandľová ryža je jednoduchý a elegantný recept, ktorý spája jemnosť ryže SOS Long s chrumkavosťou lúpaných mandlí....

Slivkový rozvar na víne
Tento rozvar sa výborne hodí k zemiakovým šúľancom s makom, so strúhankou, orechami alebo tvarohom....

Pesto di Carciofi (artičokové pesto)
Toto je alternatíva klasického bazalkového pesta, je to skôr artičokový krém....

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu
Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou?...

Citrónové pesto na hrianky aj cestoviny
Svieža a veľmi jednoduchá omáčka, ktorú za pár minút pripravíte v mixéri.

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Omáčka z tmavých ringlôt
Slivková omáčka patrí do našej rodinnej kuchynskej šperkovnice už druhé storočie....

Žemľová knedľa bez prášku do pečiva
Žemle pokrájame na kocky a vložíme do väčšej misy. V druhej nádobe rozšľaháme mlieko, olej,...

Avokádová majonéza
Rýchlo hotový a zdravý typ majonézy, ktorý vám určite bude chutiť.

Pečené zemiaky s batatmi a so slaninou - na dvojaké použitie
Toto jedlo nezaberie veľa času na prípravu a dá sa použiť ako príloha alebo ako samostatné jedlo....