Chrumkavá ryža
Chrumkavá ryža

Zvýšila vám uvarená ryža? Premeňte ju na chrumkavú posýpku do šalátu

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 15. septembra 2025

Pol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou? Tento chrumkavý nápad "šmrncnutý" ázijskou kuchyňou vás určite Zobraziť celý popisPol hrnca ryže od obeda či ešte od víkendu a vy neviete čo s ňou? Tento chrumkavý nápad "šmrncnutý" ázijskou kuchyňou vás určite bude baviť.

6
porcií
5 minút
príprava
30-40 minút
na 200 °C

Suroviny

2 hrnčeky (uvarená)
2 PL
2 PL
1 PL
1 PL



Postup

  1. 1

    Uvarenú ryžu zmiešame so sójovou omáčkou, s arašidovým maslom, so sezamovým olejom, s medom a so soľou.

  2. 2

    Pripravenú ochutenú ryžu rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a v rúre vyhriatej na 200 °C pečieme asi 30 až 40 minút dochrumkava.

  3. 3

    Upečenú chrumkavú ryžu necháme vychladnúť a nasypeme na ochutený zeleninový šalát. Hneď podávame.

Diskusia k receptu