Ryžový šalát s avokádom a orechami
Jednoduchý a chutný ryžový šalát, vhodný aj do krabičky do práce. V jednoduchosti je krása (a chuť!)....
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
Teplý šalát z brokolice a z quinoy
Brokolica je považovaná doslova za zázračnú zeleninu, toľko priaznivých účinkov na zdravie sa jej pripisuje....
Zapečená paradajka s nivou
Je to veľmi jednoduchý a rýchly recept, vhodný na rýchlu a relatívne zdravú večeru.
Mrkva na ďumbieri s kaparami
Podobný recept som našla na stránkach EatSmarter! V chladničke som mala mrkvu a kapary, vedľa sa...
Špenátovo-parmezánové suflé
Výborný rýchly nákyp vhodný aj na raňajky, desiatu či olovrant.
Sójové rezne zapečené so smotanou a syrom
Ďalší sójový recept zo sekcie vegán / vegetarián. Tiež inšpirovaný z postupu prípravy kuracieho mäsa, ...
Gaštanová omeleta pečená v rúre
Recept na tento sladký dezert pochádza opäť z knihy Terézie Vansovej - Recepty prastarej matere. Nenáročný...
Zelená fazuľka s restovanými paradajkami
Sú zdravé, hodia sa ku grilovanému mäsu, aj ku steaku.
Plnený zeler
Olúpané a umyté zelery dáme do vriacej vody a uvaríme ich do polomäkka. Necháme ich vychladnúť...
Zeleninový špíz so smotanovým dresingom
Zeleninu umyjeme a nakrájame na približne rovnako veľké kúsky. Striedavo ich napicháme na špajľu, potrieme...
Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...
Demikát zo syru NIVA
Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...
Jarné zemiačiky
Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...
Grilovaná ovocná dobrota
Ananás očistíme a nakrájame na centimeter hrubé plátky. Na plátky pokrájame aj očistený pomaranč a grep....
Krémová zeleninová z letnej záhradky
Krémové polievočky. príjemné, sýte a nabité zeleninou, táto je hladučká a jemná.
Ajkina paradajková polievka
Tak som sa raz pustila do varenia paradajkovej polievky (v Londýne) a po pravde, nebolo mi...
Hubový šalát so špenátom, s čučoriedkami a so syrom
Šampiňóny a hlivy umyjeme pod tečúcou studenou vodou, osušíme papierovou utierkou, nakrájame na väčšie kusy a v miske...
Topinamburový krém s hľuzovkovým olejom
Asi nik nepochybuje, že zemiak patrí do slovenskej kuchyne. No vedeli ste, že topinambur...
Zeleninová polievka naozajstného kamarátstva
Dáte mi isto za pravdu, že univerzálny variant na slovenskú zeleninovú polievku neexistuje....
Plnené šampiňóny portobello v paradajkovej omáčke
Portobello očistíme a vyberieme z každej lyžicou vnútro, pokvapkáme olivovým olejom, osolíme a okoreníme.
Vábivé kokosové prstienky
100 g nastrúhaného kokosu za stáleho miešania opražíme na panvici bez tuku a necháme vychladnúť. Práškový...
Vianočka mnohých chutí
Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...