
Špaldová vianočka vegan
Recept pochádza z knihy Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej.

Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...

Pečená maslová tekvica s koreňovým pyré
Mám tri tipy: 1. Ak upečenú tekvicu nezjete, jednoducho ju rozpučte vidličkou a natrite na cesnakovú...

Špaldové celozrnné opekance
Opekance mám veľmi rada a tradícia je tradícia, ale pečivo z bielej múky mi už ani...

Čínske rezance
Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P

Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...

Sója na paprike
V kuchyni sa snažím využívať čo najširšiu paletu surovín. Tak sa často dostanem aj tým menej...

Kakaový / makový závin (po vegánsky)
Z rastlinného mlieka (ja som použila ryžové), droždia a jednej čajovej lyžičky cukru si pripravíme...

Banánové smoothie s chia
Ošúpeme si banány a kivi a nakrájame na menšie kúsky. Zázvo očistíme a nakrájame alebo nastrúhame....

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Pečené buchty bez laktózy na nerozoznanie od tých bežných :) A možno sú aj lepšie! :)) Základný recept...

Pohánkové karbonátky
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Kváskový chlieb pre začiatočníka
Keď niekto začína s kváskovaním, viem si predstaviť, ako sa teší na svoj prvý chlebík....

Kávovo-gaštanový „cheesecake“
Tento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Pohánkovo-pšenový chlebík pre každého
Keďže dobrých chlebíkov nie je nikdy dosť, pridávam sem jeden zo svojich favoritov aj ja...

Zimná pohánka
Pozerám že s pohánkou sa v poslednej dobe vrece roztrhlo, tak aj ja teda pridávam svoju...

Nepečený orieškovo - mätový koláč
Sušené goji zalejeme čistou vodou, pridáme mätový extrakt a necháme bokom cca 10 minút. Potom...

Šošovicová polievka
Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom...

Tofu v pomarančovej omáčke
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky...

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Gaštanovo-hrozienkové rezy
Pochúťka ako stvorená pre tých, ktorí majú radi gaštanové pyré. Použila som kupované a preto...

Špaldové žemle a cibuľová nátierka
Cesto na žemličky som vymiesila v pekárni na chlieb. Všetky suroviny dáme do pekárne v poradí...

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Overnight oats
Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku...

Hummus a jeho variácie
Na hummus existuje mnoho receptov, ale rad by som sa podelil s dvoma variaciami hummusu, ...

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...

Pohánka s kyslou kapustou
Pohánku prepláchneme, varíme v osolenej vode, ktorá je jej 1, 5 násobok po dobu 7...

Kysnutý orechový závin (orechovník) - vegan
Piekla som ho prvý krát, a hneď sa podaril... tak sa podarí iste aj Vám ;)