
Zapekané zemiaky s cesnakom
Cesnak dá zemiakom výbornú chuť, dajú sa opiecť menej i viac.

Špaldová vianočka vegan
Recept pochádza z knihy Cukroví a moučníky tentokrát zdravě! od Elišky Škvařilovej a Jiřiny Borkovej.

Zemiakové placky
Vďaka tomuto rýchlemu, chutnému a ešte aj sýtemu jedlu budete mať viac času na trávenie chvíľ...

Pečená maslová tekvica s koreňovým pyré
Mám tri tipy: 1. Ak upečenú tekvicu nezjete, jednoducho ju rozpučte vidličkou a natrite na cesnakovú...

Čínske rezance
Chutia úplne ako z ázijského bistra, no nie je v nich žiadne mäso ani vajíčka =P

Špaldové celozrnné opekance
Opekance mám veľmi rada a tradícia je tradícia, ale pečivo z bielej múky mi už ani...

Kakaový / makový závin (po vegánsky)
Z rastlinného mlieka (ja som použila ryžové), droždia a jednej čajovej lyžičky cukru si pripravíme...

Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...

Sója na paprike
V kuchyni sa snažím využívať čo najširšiu paletu surovín. Tak sa často dostanem aj tým menej...

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Pečené buchty bez laktózy na nerozoznanie od tých bežných :) A možno sú aj lepšie! :)) Základný recept...

Banánové smoothie s chia
Ošúpeme si banány a kivi a nakrájame na menšie kúsky. Zázvo očistíme a nakrájame alebo nastrúhame....

Pohánkovo-pšenový chlebík pre každého
Keďže dobrých chlebíkov nie je nikdy dosť, pridávam sem jeden zo svojich favoritov aj ja...

Penne con verdure
Cestoviny vždy patrili k mojim favoritom, no v poslednom čase som ich zanedbával. Keď už...

Pohánkové karbonátky
Mňam, mňam, mňam, mňamkovaním začnem tento receptík ;-) Na niektorých výrobkoch sú uvedené aj...

Kváskový chlieb pre začiatočníka
Keď niekto začína s kváskovaním, viem si predstaviť, ako sa teší na svoj prvý chlebík....

Marinované tofu
Tento recept neberte ako návod, ktorého sa treba presne držať, ale ako inšpiráciu pri vymýšľaní...

Kávovo-gaštanový „cheesecake“
Tento koláčik som pôvodne chcela nazvať "stracciatellový", lebo pri jeho vymýšlaní som mala pred sebou predstavu...

Guláš z pôvabnice dvojfarebnej
Je to veľmi chutná a voňavá huba, ktorá teraz rastie na lúkach v takom množstve, ...

Šošovicová polievka
Do hrnca dáme šošovicu a dobre ju prepláchneme vo vode. Čistú šošovicu zalejeme asi 1 litrom...

Zemiaky s cesnakom
Tento recept mám od jednej pani z Ukrajiny, že u nich sú tieto zemiaky veľmi obľúbené....

Jemne pikantný Buffalo karfiol
Toto je vegetariánska / veganská verzia klasických Buffalo kuracích krídeliek prebratá z Nutrition Studies Recipes. Originálne...

Gaštanovo-hrozienkové rezy
Pochúťka ako stvorená pre tých, ktorí majú radi gaštanové pyré. Použila som kupované a preto...

Pečená lilková směs s paprikami a rajčaty
Když je léto, plno skvěle chutnající zeleniny, je třeba připravit si zásoby na zimu...

Tofu v pomarančovej omáčke
Tofu (ja som použila aj údené, aj biele) osušíme a nakrájame na menšie kocky...

Zimná pohánka
Pozerám že s pohánkou sa v poslednej dobe vrece roztrhlo, tak aj ja teda pridávam svoju...

Overnight oats
Raňajková kaša, ktorú ráno netreba variť, pripravíte ju deň vopred a ráno iba zoberiete lyžičku...

Nepečený orieškovo - mätový koláč
Sušené goji zalejeme čistou vodou, pridáme mätový extrakt a necháme bokom cca 10 minút. Potom...

Špaldové žemle a cibuľová nátierka
Cesto na žemličky som vymiesila v pekárni na chlieb. Všetky suroviny dáme do pekárne v poradí...

Špagety Pomodoro (s paradajkovou omáčkou)
Sú to naše najobľúbenejšie špagety, rýchlo a jednoducho hotové za pár minút.

Rezance s baklažánom, hríbami, tofu a zeleninou
Pokiaľ niekto nie je odporca dobrého jedla, toto by malo chutiť každému. :) Je to...

Kysnutý orechový závin (orechovník) - vegan
Piekla som ho prvý krát, a hneď sa podaril... tak sa podarí iste aj Vám ;)

Tabouleh z Maroka s couscous
Tabouleh je populárny ľahký osviežujúci šalát v arabských krajinách, veľmi obľúbený v Maroku, Libanone, ...