Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...
Celozrnné bagetky
Inšpiráciou pri pečení tohoto úžasného pečiva mi bola Kuchařka ze Svatojánu, ktorej stránku neskutočne obdivujem...
Čoko rez s tvarohovo-jahodovou plnkou
Poskladala som pár vecí dokopy, a vyšiel mi tento koláčik:)
Snehový veniec s pistáciami, čokoládou, brusnicami a karamelom
Mám rada nové a neokukané recepty a ešte radšej adrenalín, keď ich prvý krát pripravujem...
Omáčka s krevetami k variantným cestovinám
Podľa názvu je možné predpokladať, že každý si užije s „pošteklením“ svojich chuťových kanálikov...
Treska v jednom hrnci
Snažím sa variť čerstvé ryby, ale keď nie je táto možnosť, použijem aj mrazené. Ponúkam...
Bazalkový olej a bazalková pasta
Kromě octů si ještě dělám olej , který je vynikající na ryby a italskou kuchyni . Ani...
Jahodová maškrtka
V záhrade už dozrievajú jahody ( aj keď mám obavu, že skôr pohnijú ako stihnú všetky...
Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...
Vyprážané rebierka po vegetariánsky
Chutne jedlo zo soje sa da tazko docielit, ak z nej nevytlacime hned po vareni tekutinu,...
Tokáň zo sviečkovice Gundel
Sviečkovicu nakrájame na tenké kúsky (okolo 0, 5 cm), osolíme a odložíme do chladničky. Husaciu...
Teľacie mäso so zeleninovými špagetami
Mäso nakrájame na väčšie kocky a zo všetkých strán na oleji opečieme. Osolíme, prikryjeme pokrievkou...
Bylinkový chlebový osúch
Rozvonia celú kuchyňu, veľmi dobre chutí s rajčinovou kapustou, alebo len tak...
Chorvátska štrudľa
Dobrý deň, pozerala som vašu stránku, zaujali ma štrúdle. Už jedenásť rokov žijem v...
Karibské kura
Kuracie mäso nakrájame na kúsky a zmiešame s ostatnými surovinami. Necháme postáť asi 30 minút...
Pištova paštéta
Túto paštétu robí už roky môj ujo a je to najlepšia paštéta akú som jedla
Hot-dog lángoš
Toto naše obľúbené jedlo robievam hlavne počas leta, lebo vtedy je na záhrade veľa skvelej zeleninky...
Voňavá zemiaková polievka s plejádou húb
Kto má rád vôňu slovenských hôr, lúk a strání, tak ako my, určite si...
Varená kukurica s makom, citrónom a vanilkou
Týždeň pred Štedrým dňom moja babička varila jedlá zo surovín, ktoré sa urodili ten rok na poli....
Jablkový páj
Páje sú tu v Austrálii veľmi populárne... sú plnené či už mäsovými alebo ovocnými plnkami...
Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave
Strecha z BeBe sušienok
Tento recept mi poslala priateľova kolegyňa. Hoci bol pôvodne v českom jazyku, našim mlsným jazýčkom...
Hubovo sójový perkelt s tvarohovými haluškami
Je to veľmi jednoduchý recept. Základný recept som si upravil podľa svojich predstav a chuti...
Zimný vitamínový šalát
Šaláty robievam podľa ročného obdobia, v lete z čerstvej zeleniny a teraz v zime hlavne z...
Pizza zeleninová s hlivou
Tento recept sme vymysleli tiež počas týchto Veľkonočných sviatkov... trochu ľahkej stravy cez sviatočné dni.
Vajce Monte Carlo
Toto slávnostné predjedlo pochádza z receptov slávného českého šéfkuchára Viléma Vrabca.
Pečené doughnuts
Ako dieťa som zbožňovala doughnuts obaľované v kryštálovom cukre, ktoré na pláži pri mori predávali černoškovia......