Foto: suzziyummy
Vrelo odporúčam :-) Najlepšia je na tom tá plnka. Chutí úplne ako pribináčik :-) Bola som celá nedočkavá a hned po dokončení torty som Zobraziť celý popisVrelo odporúčam :-) Najlepšia je na tom tá plnka. Chutí úplne ako pribináčik :-) Bola som celá nedočkavá a hned po dokončení torty som si z nej musela odkrojiť. Preto nemám fotku celej torty :D
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
KORPUS: | |
5 ks |
|
5 PL |
|
5 PL |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
PLNKA: | |
250 g |
|
250 ml (šlahačka) |
|
1 ks |
|
1,5 PL |
|
|
|
1 ks |
|
OSTATNÉ: | |
alebo iný hustý podľa chuti |
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme korpus. Žĺtka vyšľaháme s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme múku, vodu a olej. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky. Všetko dobre premiešame a pečieme cca 30-45min na 180° (proste kým sa neupečie).
- 2
Pripravíme si plnku. Tvaroh, smotanu, cukor, citrónovú kôru spolu zmiešame vo veľkej miske. Potom prisypeme Dr. Oetker Ole puding a miešame, aby sa nám nevytvorili hrudky.
- 3
Vychladnutý korpus prerežeme na pol, obidve časti natrieme lekvárom (my sme natreli náš najlepší domáci višňový lekvár). Potom roztrieme 1/2 plnky a spojíme. Zvyšnú 1/2 plnky roztrieme po okraji a čo nám ostane aj po vrchu torty. Nám veľa neostalo, pretože plnka nám tak chutila, že sme ju vyjedali už pri natieraní. Tortu ozdobíme ovocím a ak ste plnku na kraji torty objedli ako my, zakryte to roztopenou čokoládou :D. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu