Kysáčska plnka

an3da - fotkaan3da, 19. januára 2014
Kysáčska plnka
Foto: an3da

V Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak. Je to podobné ako žemľová knedľa. Plnka preto že ňou Zobraziť celý popisV Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak. Je to podobné ako žemľová knedľa. Plnka preto že ňou možno naplniť kuriatko a upiecť, potom je iná ale dooobrá chuť.

10 minút
príprava
120 minút
na 160 °C

Suroviny

3 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajíčka a pridáme kus chleba ktorý sme predtým namočili vo vode, pravda, vyžmýkame ho. Pridáme múku toľko aby bolo hustejšie ako na palacinky. Pridáme soľ, vegetu kto nechce - nemusí a korenie. Do super krájača najprv dáme cibuľu a zapojíme, potom žalúdok a rrrrrr a na konci pečienku. Dáme to do tej mase a ešte aj pokrájanú petržlenovú vňať. Zamiešame.

    Kysáčska plnka - obrázok 1
  2. 2

    A teraz to dáme do priesvitnej folii, ja to robím v eko igelitovom sáčku. Položíme do vriacej vody a po asi 10 - 15 minútoch pomaly chitím zhora, ja previažem na dve hrčky tak to trčí hore, a narežem nožom sáčok a plnka sa vyklzne. Varím to asi 2 hodiny. Raz som piekla v bábovkovej forme a dalo by sa i v janskej myse ale pokrytej. My si to dávame do polievky a behom poobedia to na divný spôsob mizne. Domáci to jedia ako slaný koláč.

    Kysáčska plnka - obrázok 2
  3. 3

    Ked som mala viac suchého chleba tak som robila iba s chlebom, nedávala som múku. Ked som nemala chlieb tak som dala iba múku a pšeničnú krupicu. Teplotu som pridala ked sa to pečie v rúre a ked sa varí tak v slanej vode tichím varom.

Diskusia k receptu

an3da
@izabella , kľudne...vidíš, ani mi nenapadlo...na leto budem tekvičky plniť, a možno aj papriku...u nás je zabehané že to ide s nedeľnou polievkou. Dˇakujem že sa ti páči.
medovnicek
veľmi zaujímavý recept, u nás sa taká do polievky nedáva, musím vyskúšať
eviana
Krásny recept a tiež som ešte do polievky plnku neskúšala. Pre mňa aj novinka s použitým chlebíka namiesto žemlí, ale naozaj vyzerá úžasne, hneď by som si kúsok dala, mňam :) 5*
an3da
@eviana , dnes som urobila s desiatimi vajíčkami, keby sa dalo - hned ti zašlem...teší ma že sa ti páči.
eviana
@an3da , to bolo také milé, ďakujem... ako keby som z nej ochutnala. Uložila som, vyskúšam a potom to bude tak trošku ako keby si ju Ty pripravovala, ďakujem ♥
natascha1
@an3da , recept by som chcela vyskúšať, len sa chcem utvrdiť v tom, že keď plnku vyberieš zo sáčku, tak ju varíš v obyčajnej vode alebo by sa dalo aj v polievke? A ešte sa chcem opýtať, aké sú to EKO sáčky. Ďakujem.
an3da
@natascha1 , tak na nich píše že sú eko, biorozpustné v pôde. To sú také čo šuchocú, nepriesvitné, a ak by sa dalo do priesvitných tak sa tá samá otvorí a môž ju vybrať a plnka zostane vcelku a varí sa. Môže sa variť i v polievke ale ked robím väčšie množstvo tak varím osobitne, v slanej vode.
an3da
Asi by sa to dalo variť aj v niečom inom, a - opakujem - výborná je upečená, už či v kuriatku alebo sama.
radost
žalúdky - aj pečienky - rozmixuješ surové..??nie sú tie žalúdky tvrdé..??
an3da
@radost , nie sú surové, vedˇ to varím aj viac ako dve hodiny, no ale kľudne si to môžeš orestovať s cibuľkou a trochu podusiť - zdá sa mi že aj tak robia.
eviana
@an3da , no tak sme ju dnes skúsili do polievky dať a máš pravdu, celkom fajné to bolo, môj chlap vravel, že mu to pripomína pečienkové halušky :) Ďakujem za rozšírenie obzorov ohľadom polievkových závariek :) Takto nejak vyzerala v mojom prevedení:

an3da
@eviana , nesmierne ma teší že vám chutilo :-) a áno - je to podobné ako halušky. Ja som dnes plnku nerobila a nabudúce ju skúsim so samou pečienkou. Krásna polievka a verím aj chutná :-)
motyka
Objavila som teraz tento recept a veľmi ma zaujal. Nerozumiem ale tomu postupu pri varení. 15 minút sa varí v tom sáčku a potom už po vybratí zo sáčka len vo vode alebo v polievke? @an3da - odpovieš? Prosím.....
A ešte - nemôže sa to dovariť tie 2 hodiny len v tom sáčku? Alebo to ovplyvní chuť? Rada by som to skúsila. Ďakujem za odpoveď.
an3da
@motyka , prosím o prepáčenie... neviem ako ale iba včera som videla otázku. Môže sa variť aj v polievke, aj hneď, v sáčku aj po vybratí. Ja varím takto, osobitne, preto že ju robím väčšie množstvo, aby nám všetkým postačilo. Práve ju varím na zajtra, príde dcéra, zať a aj vnučik si veľmi rád pochutí.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia