Francúzské bravčové na šampiňónoch
Rýchly a jednoduchý recept pre neočakávanú návštevu.
Jablkové košíčky
Košíčky sú vhodné najmä na Vianoce, ale plnka sa môže obmieňať, môžu sa použiť rôzne...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Zapečený baklažán s prílohou pečenou v alobale (vegan)
Prvý pokus a improvizácia, aneb môj dnešný obed z trúby. Podarilo sa mi vytvoriť super...
Citrónovo-jogurtová zmrzlina
Túto skvelú zmrzlinu mám zo Chefkoch stránky a môžem povedať, že je jednoducho báječná... je nielenže velmi...
Zapekané frikadelky v rajčinovej omáčke
Recept opäť z rakúskej kuchárky, ale myslím, že aj my máme takúto dobrotu, len...
Sardinková nátierka
Tento recept nie je práve najdiétnejší, ale občas si doprajeme. Dnes je ten deň, ...
Turecké pide
Všetky suroviny na cesto zmiešame. Prikryjeme a necháme kysnúť 30 min. Potom cesto ešte raz...
Zázvor v mede
alebo posilňovač imunity, ktorý si jednoducho môžeme pripraviť aj doma... Med pomáha pri infekčných ochoreniach...
Torta Pokušenie
Orechy a horká čokoláda v spojení s osviežujúcou kyslou smotanou a šťavnaté ovocie na vylepšenie :-) Plát...
Tvarohovo-jogurtová nátierka s bylinkami
Rýchla a ľahká večera z čerstvých domácich surovín :-)
Nákyp z quinoy s pažítkovou omáčkou
recept z môjho blogu: veggiecookin. wordpress. com
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...
Jablkový koláč s černicami a lieskovými orieškami
Tento koláč je príjemne sladký a zároveň kyslastý po černiciach, vonia škoricou a opraženými orieškami....
Mrvancová polievka
Ďalší recept z kategórie "jedlo našich starých mám". Ako dieťa som túto polievku zbožňovala. Dnes...
Paella s morskými plodmi
Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.
Domáce spišské pirohy
Pirohy som stále robila klasicky z cesta ako na rezance, až raz mi jedna tetuška zo...
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené...
Keksy z ovsených vločiek
Sú zlepované džemom a sú naozaj dobré, kto uprednostňuje pečenie z ovsených vločiek. V pôvodnom recepte je...
Burizónová rolka
Milujem sušené slivky. A zmixované majú ešte lepšiu chuť. Tak som si dopriala dezertík priamo...
Pizza
Receptov na pizzu je tu veľa, nechcem sa tváriť, že tá moja je úplne najlepšia,...
Pečená baranina so šúľancami
Baranie a jahňacie mäso nie je tak časté na stoloch slovenských kuchýň, ale kto má možnosť,...
Svieža kuracinka so zázvorom a pomarančom
Ďalší z mojich mäsovo-ovocných počinov. Svieže nielen letné jedlo.
Zapekané zemiaky – gratin
Sú to vlastne najjednoduchšie francúzske zemiaky, ktoré sa podávajú ako príloha. Plátky zemiačikov, dobre...
Cukina s papričkou
Toto jedlo bolo asi prvé, ktoré som jedávala, už od detstva z cukiny...
Kukurica s makom a medom
V predvianočnej dobe sme si vzykli dať na stôl pokrmy našich starých rodičov a takto si zaspomínať...