Foto: hacumomo
Krtkovu tortu som zvykla pripravovať zo zmesy na prípravu torty Dr. Oetker, ale keďže sa momentálne nachádzam za oceánom a tu som nič takého Zobraziť celý popisKrtkovu tortu som zvykla pripravovať zo zmesy na prípravu torty Dr. Oetker, ale keďže sa momentálne nachádzam za oceánom a tu som nič takého neobjavila, rozhodla som sa ju upiecť bez pomoci Dr. Oetker-a - po domácky a s určitými obmenami. Torta bola výborná, len sa tak po nej zaprášilo, ani som ju nestihla odfotiť v reze.
na 170 °C
Postup
-
1
Vajcia poriadne vyšľaháme(asi 10min) a potom postupne pridávame cukor. Šľaháme až kým sa cukor úplne nerozpustí. Pridáme polovicu mlieka, potom polovicu oleja, druhú polovicu mlieka a druhú polovicu oleja. Múku zmiešame s PDP a kakaom, pridáme k danej zmesy (najprv zamiešame lyžicou a potom použijeme mixér na vypracovanie cesta-múka a kakao inak lietajú všade :) ) Tortovú formu (27cm) som vymastila olejom a poprášila múkou. Cesto vylejeme do formy a pečieme asi 40 minút na 170 stupňov. Ak si nie sme istý pichneme do stredu korpusu špáradlo, ak zostane čisté korpus je upečený. Upečený korpus necháme vychladnúť.
-
2
Po vychladnutí korpus vydlabeme a uložíme do neho banány.
-
3
Smotanu na šľahanie vymixujeme, pridáme stužovač, vanilkový cukor, vanilkovú esenciu, a karamelové vločky Skor (tie asi na SK nezoženiete ale niečo podobné určite). Plnku uložíme na banány (čo najviac do kopca, plnkou môžete natrieť aj okraje) a na ňu navŕšime časť korpusu, ktorú sme predtým vydlabali. Ozdobíme, vložíme do chladničky na 2-3 hodiny, a potom sa do toho môžeme pustiť :)
Diskusia k receptu