Mexické tortilly

redakcia - fotkaredakcia, 14. septembra 2009
30 minút
príprava

Suroviny

150 g
150 g
1/2 KL




Postup

  1. 1

    Obidva druhy múky zmiešame, pridáme soľ a postupne počas miešania pridávame po troške vlažnú vodu.

  2. 2

    Vypracujeme vláčne, mäkké a nelepivé cesto. Vypracované cesto necháme prikryté obrúskom aspoň pol hodiny odpočinúť.

  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na 12 kúskov a vyvaľkáme z nich guľaté placky s priemerom asi 15 cm.

  4. 4

    Vyvaľkané placky upečieme na suchej panvici alebo na platni z každej strany po minúte.

  5. 5

    Tortilly podávame k mexickým jedlám ako prílohu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia