
Sedliacke mäso de luxe
Masko si nakrajame na kocky, orestujeme nakrajanu cibulu, pridame maso, opečieme a podlejeme vodou....

Pudingovo-orechový mrežovník so slivkami
Po dlhšej dobe pridávam recept na veľmi chutný ovocný koláčik. Zdroj: časopis Dobré jedlo

Zebra rezy
Bielky s cukrom vymiešame, postupne pridáme žĺtky, múku, olej a vodu. Cesto rozdelíme...

Kura na víne
Toto jedlo vzniklo v Burgundsku, kde sa pôvodne robilo s miestnym vínom. Môže sa...

Varené mušle so sherry, šafranom a bešamelovou omáčkou
Očistené mušle orestujeme so šalotkou na olivovom oleji s maslom. Pridáme bobkový list, sherry,...

Chlebové slnečnicové bagety
Tieto bagety som upiekla ako prvé v mojom živote, keď som si kúpila plech na bagety....

Vegan cookies
Všetky ingrediencie okrem čokolády spolu zmiešame. Cesto bude sypké, ale nič sa nedeje. Hrnček...

Domáci chlebík bez pekárničky
Tento recept som získala od priateľky z Moravy. Sama som neverila, že je taký jednuduchý. Pečiem ho...

Hrachová kaša s restovanou cuketou
Hrachová kaša – môže znieť trochu nezáživne, no je to delikatesa. Už len kvôli jednoduchosti...

Broko-karfi placky aj z parného hrnca
Do parného hrnca dáme brokolicu, karfiól, zemiaky, tie osolíme a dáme pariť na 15...

Cestoviny s cviklou
Toto jedlo je trošku nezvyčajné. Jeho chuť je taká sladko kyslá, tak dúfam, že...

Ovocná bublanina
Do bublaniny môžete použiť akýkoľvek druh ovocia, podľa chuti. Recept je veľmi jednoduchý a hlavne...

Fazuľová gulášová polievka
K variacej sa fazuli pridáme ku koncu varenia na krúžky pokrájaný kabanos a na miernom ohni uvaríme spolu domäkka.

Velvet cake
Mala som v umysle upiect fialovu tortu z prirodnych surovin , bez cukrarskych farieb. Po upeceni...

Kuracie so zeleninou, červenou fazuľou a cestovinami
Super rýchle a jednoduché, môj dnešný obed... dúfam, že tu nič podobné nie je, ...

Šampiňónová roláda z lístkového cesta s mozzarellou a paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a hlavne chutné!

Obed z krkovičky
Bravčové mäso kupujem zriedka a možno práve preto som dnes dostala veľkú chuť na obed z krkovičky....

Kváskové lokše
U nás doma veľmi obľúbená príloha hlavne ku kačacine. Na prípravu využijete zvyšný kvások z chladničky....

Hovädzie kocky na ružovom víne s farebnou knedľou
Dnešný sviatočný obed. Pôvodne som už nechcela ani pridať recept, napokon som to predsa len...

Bravčové paličky s prosciutom a pečenými zemiakmi
Jednoduché, a veľmi chutné jedlo. A keby už tak boli nové zemiačky a domáce...

Opekané rezance so shitake
Mäso lesa. Napriek tomu, že huby obsahujú najmä vodu, dajú sa z nich pripraviť...

Mladá jahňacina
Pečenú a špikovanú jahňacinu si môžete pripraviť kedykoľvek. S prílohou z mladých zemiakov, mrkvy a...

Domáce údenáče
Milujem údenáče aj ryby celkovo , no u nás je to dosť drahá žáležitost . Som vášnivý...

Pizza so zelenou špargľou a mozzarellou
Včera som zo špargle urobila nátierkový krém, ktorý som okrem na chlieb použila na spätzle, ...

Bleskové sviatočné knedle
Dostala som ho mailom od priatelky z Prahy. Je vyzkusany niekolkymi kucharkami a kuchtikmi...

Letný ananásový koktail
Ešte tu nie je žltučký koktail, tak som ho pripravila z ananásu. Je mňam...