Laskonky sú moje najobľubenejšie koláčiky a pripravujeme ich skoro vždy ked niečo oslavujeme.
porcií
Postup
-
1
Cesto:Z bielkov ušľaháme nad parou tuhý sneh do ktorého zašľaháme práškový cukor a ďalej spolu šlaháme nad parou asi 15 minút do zhustnutia.Sneh necháme mierne vychladnúť.Potom pridáme 15 dkg orechov a 2 polievkové lyžice polohrubej múky a premiešame.Takto pripravene cesto rozotrieme cez formu na laskonky na mastný papier postupne prekladame až sa nam zaplní dno plechu.Cesto sušíme v rúre na pečenie pri teplote okolo 100 stupnov.Potom vždy 2ks laskoniek spájame s krémom.
- 2
Plnka: Žltky, práškový cukor a vanilkový cukor šlaháme nad parou do zhustnutia asi 15 min.2 Hery zvlášť vymiešame a zmiešame s vychladnutým krémom,nakoniec pridáme pomleté vlašské orechy.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu