Laskonky

laskonecka - bez fotkylaskonecka, 10. decembra 2010

Laskonky sú moje najobľubenejšie koláčiky a pripravujeme ich skoro vždy ked niečo oslavujeme.

60
porcií

Suroviny

Cesto:
10 ks
60 dkg
2 PL
15 dkg, mleté
Plnka:
10 ks
30 dkg
1 ks
2 ks
8 dkg, mleté




Postup

  1. 1

    Cesto:Z bielkov ušľaháme nad parou tuhý sneh do ktorého zašľaháme práškový cukor a ďalej spolu šlaháme nad parou asi 15 minút do zhustnutia.Sneh necháme mierne vychladnúť.Potom pridáme 15 dkg orechov a 2 polievkové lyžice polohrubej múky a premiešame.Takto pripravene cesto rozotrieme cez formu na laskonky na mastný papier postupne prekladame až sa nam zaplní dno plechu.Cesto sušíme v rúre na pečenie pri teplote okolo 100 stupnov.Potom vždy 2ks laskoniek spájame s krémom.

  2. 2

    Plnka: Žltky, práškový cukor a vanilkový cukor šlaháme nad parou do zhustnutia asi 15 min.2 Hery zvlášť vymiešame a zmiešame s vychladnutým krémom,nakoniec pridáme pomleté vlašské orechy.

Diskusia k receptu

kuchticka
@laskonecka , vidim ze si tu nova? Uviedla si sa peknym receptom. Vsedci snad pozname laskonky, len kazdy ich nevie spravit dobre. Ja som ich este nikdy neskusala, ale mam ich velmi rada. Nemam na ne formu a bez formy sa mi to roztecie do roznych tvarov. Robim podobne laskonkam, iba ich plnim mokka kremom. Kazdy kusok ma iny tvar a velkost.
stella1
pre kuchticku:tá forma na laskonky slúži len na to,aby si cez ňu dala na papier cesto,ale potom ju dávaš preč, takže, ak sa ti cesto roztečie, je chyba v ňom. :)
maria777
mňam aj ja mám veľmi rada laskonky a na sviatky ich určite uribím
mariaklara
Laskonecka, škoda, že si nedala foto. Včera som pomáhala dcére pri príprave laskoniek aj ja. Už sa na ne teším, dám si s kávičkou.
mariaklara
Laskonecka, škoda, že si nedala foto. Včera som pomáhala dcére pri príprave laskoniek aj ja. Už sa na ne teším, dám si s kávičkou.
dogagador
Zvlastny recept. Laskonky z 10 bielkov, iba 6 dkg cukru, 15 dkg orechov a 2 lyzice muky?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia