Veľká noc babky pernikárky
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013

Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich Zobraziť celý popisJar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich lístočky z mäty, jedlé kvietky alebo marcipánové motýliky a vajíčka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks (na potretie) | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na zdobenie: | |
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 125 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 ČL | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Palmarin, cukor a ostatné prísady vymiešame a pridáme múku. Cesto zabalíme a necháme v chlade odstáť minimálne 4 hodiny. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme oválky. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 °C dozlatista.
- 2
 Necháme ich vychladnúť a po dva kusy spájame slivkovým džemom. Takto pozliepané vajíčka namáčame v čokoládovej poleve, pripravenej z čokolády a Cery. Bielok vymiešame s cukrom a Solamylom do tuhej peny a zdobíme perníčky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 





                                                        
                                                    
 


uzasna peknota tiez by som kukala radsej na ne ako jedla.
v zaciatkoch mojho internetu to patrilo medzi moje prve surfovacky hladania kontaktov lebo to boli veci, ktore som si chcela sem z dovolenky domova priniest.
Takto vyzdobene by som ich zjest nemohla iba ak ako nepodarky co sa takymto sikovniciam uz nestava a tam patrite slovenske a ceske kucharocky.
Nam ich doma zdobi tiez sikovny Ivanho...