Veľká noc babky pernikárky
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Jar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich Zobraziť celý popisJar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich lístočky z mäty, jedlé kvietky alebo marcipánové motýliky a vajíčka.
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
500 g |
|
200 g |
|
200 g |
|
6 PL |
|
2 ks |
|
3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
300 g |
|
1 ks (na potretie) |
|
Poleva: | |
150 g |
|
50 g |
|
Na zdobenie: | |
1 ks |
|
125 g |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Palmarin, cukor a ostatné prísady vymiešame a pridáme múku. Cesto zabalíme a necháme v chlade odstáť minimálne 4 hodiny. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme oválky. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 °C dozlatista.
- 2
Necháme ich vychladnúť a po dva kusy spájame slivkovým džemom. Takto pozliepané vajíčka namáčame v čokoládovej poleve, pripravenej z čokolády a Cery. Bielok vymiešame s cukrom a Solamylom do tuhej peny a zdobíme perníčky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
uzasna peknota tiez by som kukala radsej na ne ako jedla.
v zaciatkoch mojho internetu to patrilo medzi moje prve surfovacky hladania kontaktov lebo to boli veci, ktore som si chcela sem z dovolenky domova priniest.
Takto vyzdobene by som ich zjest nemohla iba ak ako nepodarky co sa takymto sikovniciam uz nestava a tam patrite slovenske a ceske kucharocky.
Nam ich doma zdobi tiez sikovny Ivanho...