Veľká noc babky pernikárky

Dáša Korenková
šéfcukrárka areálu Black Stork vo Veľkej Lomnici, 24. marca 2013
Veľká noc babky pernikárky
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Jar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich Zobraziť celý popisJar je ročné obdobie, keď neožíva len príroda, ale aj moje dezerty. Tiež sú omnoho živšie, veselšie, plné farieb a ozdôbok. Nechýbajú na nich lístočky z mäty, jedlé kvietky alebo marcipánové motýliky a vajíčka.

15 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
500 g
200 g
200 g
6 PL
2 ks
3 ČL
1 ČL
1 PL
1 ČL
300 g
1 ks (na potretie)
Poleva:
150 g
50 g
Na zdobenie:
1 ks
125 g
1/2 ČL




Postup

  1. 1

    Palmarin, cukor a ostatné prísady vymiešame a pridáme múku. Cesto zabalíme a necháme v chlade odstáť minimálne 4 hodiny. Odležané cesto vyvaľkáme na hrúbku 5 mm a vykrajujeme oválky. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 190 °C dozlatista.

  2. 2

    Necháme ich vychladnúť a po dva kusy spájame slivkovým džemom. Takto pozliepané vajíčka namáčame v čokoládovej poleve, pripravenej z čokolády a Cery. Bielok vymiešame s cukrom a Solamylom do tuhej peny a zdobíme perníčky.

Diskusia k receptu

aroooo
ukladám,hoci tak pekne nevyzdobím ani keby .....
helanka
toto je umenie.
uzasna peknota tiez by som kukala radsej na ne ako jedla.
elixir
Všetky tieto koláčiky pridané k Veľkej noci sú prekrásne. :) Už mám naplánované pečenie, ale možno tam ešte jednu z tých dobrôt od p. Dáše Korenkovej zmestím. :)
hubata
Prekrásne a vkusne ozdobené, len čo je pravda.
honestka
prekrasne a pre mna vzdy obdivuhodne!

v zaciatkoch mojho internetu to patrilo medzi moje prve surfovacky hladania kontaktov lebo to boli veci, ktore som si chcela sem z dovolenky domova priniest.
Takto vyzdobene by som ich zjest nemohla iba ak ako nepodarky co sa takymto sikovniciam uz nestava a tam patrite slovenske a ceske kucharocky.
Nam ich doma zdobi tiez sikovny Ivanho...
bobina
velmi sa mi paci recept mozem palmarin nahradit maslom
huck
Všetka česť a môj úprimný obdiv, babke pernikárke! Umelecká práca.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia