Tvarohovo-jahodový tunel fotorecept

izabella929 - fotkaIzabella929, 9. apríla 2019 15:58
Ďalšie recepty »
Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept)Foto: Izabella929

Len tak pre krásny slniečkový deň som upiekla jahodový tunel s tvarohovou plnkou

13
porcií
45 min
príprava
10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
500 g
100 g
250 g
z 1 citróna (strúhaná)
1 PL
Čokoládová poleva na vrch:
150 g
1 kocka
1 PL
Okrem toho:
4 PL
250 g čerstvé
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala vareškou.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 37x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Ešte z horúceho som stiahla kožu.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa korpus chladil, pripravila som krém a jahody som umyla, nechala odkvapkať. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a premiešala. Napokon som pridala aj likér a strúhanú citrónovú kôru. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do formy na srnčí chrbát som vložila papier na pečenie. Z korpusu som odrezala 18 cm a vložila som do formy na papier. Korpus som natrela všade dokola jahodovým lekvárom.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrstvila som polovicu krému.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém som uložila jahody a mierne potlačila do krému a zakryla som ich druhou polovicou krému a za 3 PL som si odložila na zdobenie. Položila som na vrch odrezaný korpus, zakryla som ho papierom. Naplnenú formu som uložila do chladničky, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala celú noc v chladničke.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň som pripravila béžovú čokoládovú polevu rozpustením bielej čokolády a jednej malej kocky horkej čokolády s olejom. Tunel som vyklopila z formy a vrch som poliala polevou a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Tunel som nakrájala na rezy s horúcim a mokrým nožom, ozdobila odloženým krémom a jahodami. Prajem vám dobrú chuť.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist