Tvarohový zákusok s jahodami
Tvarohový zákusok s jahodami

Tvarohovo-jahodový tunel fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 9. apríla 2019
Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept)
Foto: Izabella929

Len tak pre krásny slniečkový deň som upiekla jahodový tunel s tvarohovou plnkou

13
porcií
45 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks
6 PL
6 PL
1 KL
na špic noža
Krém:
500 g
100 g
250 g
z 1 citróna (strúhaná)
1 PL
Čokoládová poleva na vrch:
150 g
1 kocka
1 PL
Okrem toho:
4 PL
250 g čerstvé

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala vareškou.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Plech 37x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Ešte z horúceho som stiahla kožu.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kým sa korpus chladil, pripravila som krém a jahody som umyla, nechala odkvapkať. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a premiešala. Napokon som pridala aj likér a strúhanú citrónovú kôru. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do formy na srnčí chrbát som vložila papier na pečenie. Z korpusu som odrezala 18 cm a vložila som do formy na papier. Korpus som natrela všade dokola jahodovým lekvárom.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Navrstvila som polovicu krému.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na krém som uložila jahody a mierne potlačila do krému a zakryla som ich druhou polovicou krému a za 3 PL som si odložila na zdobenie. Položila som na vrch odrezaný korpus, zakryla som ho papierom. Naplnenú formu som uložila do chladničky, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala celú noc v chladničke.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na druhý deň som pripravila béžovú čokoládovú polevu rozpustením bielej čokolády a jednej malej kocky horkej čokolády s olejom. Tunel som vyklopila z formy a vrch som poliala polevou a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Tunel som nakrájala na rezy s horúcim a mokrým nožom, ozdobila odloženým krémom a jahodami. Prajem vám dobrú chuť.

    Tvarohovo-jahodový tunel (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

17 komentárov k receptu
Krásný, určitě chutný tunel! Vždy obdivuji tento dezert, jen odvahu jsem ještě nenabarala. Krásná práce, milá Izi! Krásná tvořivost, plná lásky!! Přeji krásný den!
@3sandra3 ,často si takto kombinujem odtieň čokoládovej polevy..na tunel sa mi nehodila biela, ale ani tmavá poleva, vytvorila som béžovú...podľa toho, koľko pridáš horkej, budeš mať odtieň tmavší..inak chuť je čokoládová..ďakujem za komentár-)

Pridaj komentár k receptu: