Tvarohovo-jahodový tunel fotorecept
Foto: Izabella929
Len tak pre krásny slniečkový deň som upiekla jahodový tunel s tvarohovou plnkou
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
500 g |
|
100 g |
|
250 g |
|
z 1 citróna (strúhaná) |
|
1 PL |
|
Čokoládová poleva na vrch: | |
150 g |
|
1 kocka |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
4 PL |
|
250 g čerstvé |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny.
-
2
Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a zľahka vmiešala vareškou.
-
3
Plech 37x37 cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a upravila. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekla 10 minút. Upečený plát som nechala chladiť na mriežke. Ešte z horúceho som stiahla kožu.
-
4
Kým sa korpus chladil, pripravila som krém a jahody som umyla, nechala odkvapkať. Maslo s cukrom som vymiešala do peny, pridala som tvaroh a premiešala. Napokon som pridala aj likér a strúhanú citrónovú kôru. Krém som uložila do chladničky stuhnúť.
-
5
Do formy na srnčí chrbát som vložila papier na pečenie. Z korpusu som odrezala 18 cm a vložila som do formy na papier. Korpus som natrela všade dokola jahodovým lekvárom.
-
6
Navrstvila som polovicu krému.
-
7
Na krém som uložila jahody a mierne potlačila do krému a zakryla som ich druhou polovicou krému a za 3 PL som si odložila na zdobenie. Položila som na vrch odrezaný korpus, zakryla som ho papierom. Naplnenú formu som uložila do chladničky, na papier som položila dosku na krájanie a 3 kg múky a nechala celú noc v chladničke.
-
8
Na druhý deň som pripravila béžovú čokoládovú polevu rozpustením bielej čokolády a jednej malej kocky horkej čokolády s olejom. Tunel som vyklopila z formy a vrch som poliala polevou a opäť nechala stuhnúť v chladničke. Tunel som nakrájala na rezy s horúcim a mokrým nožom, ozdobila odloženým krémom a jahodami. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu