Tvarohový koláč fotorecept

bejgi - fotkabejgi, 26. februára 2012
Tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: bejgi

V našej rodine je tvaroh veľmi obľúbený, ponúkam vám jeden z overených receptov, ktoré mám od priateľky žijúcej v Rakúsku.

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 175 °C

Suroviny

90 g (margarín)
150 g
300 g
2 ks
60 g
2 PL
1 ks
1 ks
60 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si ingrediencie izbovej teploty.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Formu na tortu /20cm/ vymastíme a posypeme múkou, prípadne vyložíme dno papierom na pečenie. Ja som použila 25cm formu, takže koláčik je nižší.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Maslo s cukrom a tvarohom vyšľaháme do penista, zašľaháme žĺtky, potom pridáme mandle, krupicu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a na koniec sultánky.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. a opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme odstáť 10 min.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pečieme 30 min. vo vyhriatej rúre na 175stupňov C do zlatista, aby bol koláč pevný na dotyk.

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vypneme rúru a necháme v nej koláč chladnúť asi pol hodinu.Pred podávaním ho ešte necháme vychladnúť v chladničke

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Po vychladnutí ozdobíme práškovým cukrom, kakaom a s chuťou môžeme podávať :)))

    Tvarohový koláč (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

27 komentárov k receptu
podla mna sultánky budú nejaké sušienky - krásne dielko a hlavne veľmi chutné krásne sa ti podaril taký by som si hneď dala ku kávičke .... ukladám do kk odskúšam
Ďakujeme za recept,ešte sme ho nerobili a už nám chutí.recept som si pridala medzi obľúbené a hneť idem do Lidla kúpiť potrebné suroviny a idem na to. Prajem Vám krásny slnečný deň. =)
Pekný koláčik.Všetko naň mám,príprava nie je náročná,sultánky mám od leta z Poľska,takže tvoj koláčik spracujem,vyskúšam.Recept sa mi veľmi páči.
@babina28 , ja zvyknem dať aj vysušené višne, je potom koláčik šťavnatejší :) @tinca @3sandra3 @tatranka výskúšaj neoľutuješ, u nás sa skonzumuje ešte teplý, ale mal by postáť správne aspoň hodinku v chladničke, pre teba je to hračka, popri tom ako ty kuchtíš :)
Tento koláčik bude výborný, mám veľké žlté sultánky, ale aký tvaroh sa hodí - jemnejší, tučný, hrudkový, alebo? Mám rada tvaroh a toto je vlastne pečená tvarohová plnka, musí to byť len dobré, už mám v KK. Robím podobnú, občas pridám aj trošku Zl. klasu na spevnenie, ale tu ho iste nie je treba.
@evanaaa tvaroh jemný, mám to v popise, ja používam z Lidl čo je 400 g homogenizovaný a práš.ZL.klas môže byť fajn, no keď vyskúšaš uvidíš, že stačí 2xPL detskej krupice, veď môžeš aj pridať, nič nepokazíš :)
Mam jeden stary recept, tomuto dost podobny, vystrihnuty z casopisu. A uz velmi davno som to nepiekla. Tak si mi to teraz tak fajn pripomenula a narobila si mi velku chut ;-).

Pridaj komentár k receptu: