Foto: bejgi
V našej rodine je tvaroh veľmi obľúbený, ponúkam vám jeden z overených receptov, ktoré mám od priateľky žijúcej v Rakúsku.
porcií
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Pripravíme si ingrediencie izbovej teploty.
-
2
Formu na tortu /20cm/ vymastíme a posypeme múkou, prípadne vyložíme dno papierom na pečenie. Ja som použila 25cm formu, takže koláčik je nižší.
-
3
Maslo s cukrom a tvarohom vyšľaháme do penista, zašľaháme žĺtky, potom pridáme mandle, krupicu, citrónovú kôru, citrónovú šťavu a na koniec sultánky.
-
4
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh. a opatrne vmiešame do tvarohovej zmesi.
-
5
Zmes nalejeme do pripravenej formy a necháme odstáť 10 min.
-
6
Pečieme 30 min. vo vyhriatej rúre na 175stupňov C do zlatista, aby bol koláč pevný na dotyk.
-
7
Vypneme rúru a necháme v nej koláč chladnúť asi pol hodinu.Pred podávaním ho ešte necháme vychladnúť v chladničke
-
8
Po vychladnutí ozdobíme práškovým cukrom, kakaom a s chuťou môžeme podávať :)))
Diskusia k receptu