Foto: myalab
Táto torta chutí skvele. Nestihla ani stuhnúť a už nebola :)
porcií
príprava
Suroviny
225 - 250 ml |
|
300 - 400 g |
|
500 g |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
20 g |
|
3 - 4 PL |
|
150 g |
|
|
|
Plnka: | |
1000 g |
|
2 - 3 PL |
|
1 ks |
|
20 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Na dno tortovej formy poukladáme piškóty. Obvod torty obložíme polkami jahôd. Želatínu namočíme v malom množstve vody, chvíľu necháme napučať a na miernom ohni rozpustíme, nesmie vrieť. Odstavíme. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Pridáme tvaroh, pochúťkovú smotanu, nad parou rozpustenú bielu čokoládu, práškový cukor s vanilkou, limetovú a citrónovú šťavu, dreň z vanilky a za stáleho šľahania rozpustenú želatínu. Struky z vanilky po vybratí drene si dávam do dózy s práškovým cukrom, takto si zabezpečím, že mi cukor nádherne prevonia a mam vždy po ruke.
-
2
Asi polovicu hmoty vylejeme na pripravené piškóty. Jahody rozmixujeme a ochutíme uvedenými ingredienciami podľa svojej chuti. So želatínou pracujeme tak isto ako v bode 1. Plnku vylejeme na predchádzajúcu mliečno čokoládovú hmotu. Ďalej zalejeme zbytkom mliečnej plnky. Môžeme pripraviť pre nový efekt aj tak, že jednotlivé vrstvy necháme stuhnúť. Ale nie je to nutné. Vrch torty môžeme ozdobiť jahodami.
Ale zaujimava je aj taka melirovana.