Jahodová torta

myalab - fotkamyalab, 7. apríla 2014
Jahodová torta
Foto: myalab

Táto torta chutí skvele. Nestihla ani stuhnúť a už nebola :)

8-12
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

225 - 250 ml
300 - 400 g
500 g
1 ks
podľa chuti
podľa chuti
20 g
3 - 4 PL
150 g
Plnka:
1000 g
2 - 3 PL
1 ks
20 g




Postup

  1. 1

    Na dno tortovej formy poukladáme piškóty. Obvod torty obložíme polkami jahôd. Želatínu namočíme v malom množstve vody, chvíľu necháme napučať a na miernom ohni rozpustíme, nesmie vrieť. Odstavíme. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Pridáme tvaroh, pochúťkovú smotanu, nad parou rozpustenú bielu čokoládu, práškový cukor s vanilkou, limetovú a citrónovú šťavu, dreň z vanilky a za stáleho šľahania rozpustenú želatínu. Struky z vanilky po vybratí drene si dávam do dózy s práškovým cukrom, takto si zabezpečím, že mi cukor nádherne prevonia a mam vždy po ruke.

    Jahodová torta  - obrázok 1
  2. 2

    Asi polovicu hmoty vylejeme na pripravené piškóty. Jahody rozmixujeme a ochutíme uvedenými ingredienciami podľa svojej chuti. So želatínou pracujeme tak isto ako v bode 1. Plnku vylejeme na predchádzajúcu mliečno čokoládovú hmotu. Ďalej zalejeme zbytkom mliečnej plnky. Môžeme pripraviť pre nový efekt aj tak, že jednotlivé vrstvy necháme stuhnúť. Ale nie je to nutné. Vrch torty môžeme ozdobiť jahodami.

Diskusia k receptu

babidka
Neviem , ci som dobre rozumela/dnes mi to asi pomalsie mysli /: urobime si dve hmoty a tie striedavo nalejem na piskoty ? Teda biela -cervena-biela? Nebude sa vrchna biela hmota "miesat "do cervenej ? A ked necham cervenu stuhnut , medzitym mi vsak stuhne aj druha cast bielej - da sa vobec ta druha cast bielej "skvapalnit "?? Asi nie .Ako to teda robis ? Robis tu bielu hmotu na 2x ?
myalab
Ano babidka, ak chces mat pasikovu tortu biela, cervena, biela, tak treba si mliecno cokoladovu hmotu rozdelit na pripravu na dve casti.
Ale zaujimava je aj taka melirovana.
amelie
škoda, že si nepridala fotku prekrojenej torty, vynikla by jej farebnosť na reze:-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia