8
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
40 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
125 g |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
150 g |
|
1/2 balíčka |
|
3 ks |
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
2 balíčky |
|
1 ks |
|
Sneh do plnky: | |
4 ks |
|
80 g |
|
Okrem toho: | |
5 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: všetky suroviny spolu dobre vymiešame a pridáme sneh z 3 bielkov a zľahka premiešame. Spravíme ľahkú šľahanú hmotu. Pečieme pri 180 stupňov Celzia. Plnka: uvaríme hustú kašu, pričom ju stále miešame. Do teplej hmoty (pudingu) pridáme vopred vyšľahaný sneh. Vymiešame na hladkú hmotu.
- 2
Kašu necháme vychladnúť. Vyšľaháme šľahačky. Na vychladnuté cesto natrieme vrstvu šľahačky, na to poukladáme na kolieska nakrájane banány, na banány natrieme puding, na to dáme zvyšok šľahačky, do ktorej môžeme pridať granko alebo kakao.
- 3
Vrch zákuska môžeme ozdobiť strúhanou čokoládou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu