Foto: zuzlik0402
aj keď nie som zástancom maslových krémov, tento je výborný
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Salko v konzerve varíme aspoň 2 hodiny a potom necháme vychladnúť.
- 2
Upečieme si 2 piškótové cestá: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme žĺtka, cukor, múku s práškom do pečiva, olej a vodu. Vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre - asi 20 minút na 150 stupňoch.
- 3
Vychladnuté skaramelizované salko vymiešame s Herou.
- 4
Z upečeného piškótového cesta vykrojíme tortu ľubovoľného tvaru, cestá potrieme natenko jablkovým lekvárom a navrstvíme karamelovú plnku. Krémom obtrieme tortu aj po povrchu a po obvode. Krém necháme v chladničke dobre stuhnúť (to je chvíľka) a tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
joj, napadlo ma to, ale až keď som tortičky poťahovala cukrárskou hmotou :-)
švihala som, aby som na túto nedeľu stihla dokončiť obe, tak som zabudla fotiť