
Kuracia pečeň na cibuli a slanine s krémovým zemiakovo-cibuľkovým pyré
Pre tých, čo majú radi pečeň - tip na veľmi chutné, rýchle a na prípravu...

Kuracia pečeň pečená v husacej masti s husacími oškvarkami
Nadchádza jeseň a s ňou husacie dobroty. Z domácej husi som odkrojila sadlo aj s kožou,...

Vianočna výzva má meno Panettone
Tak toto bolo pre mňa jedno z najväčších dobrodružstiev v pečení ktoré som zažila . Už niekoľko...

Mandľová plnka z Holandska
Toto je taka univerzalna plnka. Pouziva sa do mnohych receptov. Davam ju sem zvlast, ...

Hruškový koláč s čokoládou
Hľadala som dajaký dobrý recept na takýto koláčik, rýchly a veľmi dobrý.

Tilapia v thajskej omáčke
Milovníkům ryb vřele doporučuji vyzkoušet tento recept. Pro mne je to jedna z nejlepších úprav ryby,...

Koláče z tvarohového cesta so sušenými slivkami
Recept som objavila v časopise Dobré jedlo v sekcii "Z babičkinej kuchyne". Koláčiky sú chutné ,...

Žraločie steaky s petržlenovou omáčkou
Najprv si pripravíme marinádu na steaky. Zamiešame polovicu šťavy z citróna s polovicou petržlenovej vňate a...

Zemiaková omeleta
Väčšinou, keď mi zostanú uvarené zemiaky, tak urobím z nich omeletu. Je to rýchle,...

Sýrové preclíky
Z uvedených surovin propracujeme těsto a necháme v lednici půl hodiny uležet.

Zapekaná cestovina
Najlepšie na zapekanie sú rovné cestoviny (rezance, fliačky), pekne držia v celku pri porcovaní.

Agátový med
agátový kvet si zalejeme vodou a nakrájaným pomarančom. udala som 3 litre kvetu, pretože bol plný 3...

Cibuľové krúžky s domácou majonézou
Komerčný recept<br /> Poznáte cibuľové krúžky? Ide o jednoduchú pochúťku, ktorá je ako stvorená na prípravu, ...

Šošovicová sekaná
Šošovica je mimoriadne zdravá strukovina, pretože obsahuje množstvo vlákniny, bielkovín, horčíka, železa a...

Hovädzie kocky na červenom víne
Dnes som pripravila hovädzie kocky na červenom víne na želanie mojim milým, podávala som s domácou...

Osso bucco s chuťou jesene
Plátok nožiny s prepílenou kosťou som držala zabalený vo fólii v chladničke pár dní. Dozrel práve...

Francúzske zemiaky bez mlieka
Klasické hlavné jedlo, ktoré si môžeme dopriať aj pri alergii na mlieko, či laktózovej intolerancii....

Panna cotta s ricottou
Panna cotta je výborný dezert, preto som sa potešila keď Dr. Oetker prišiel s novinkou...

Kuracie prsia so špenátom
Pripravíme si vykostené kuracie prsia, mrazený špenát, mozzarellu a ementál...

Cottage cheese s cviklou a jablkom
k tomuto receptu som sa dopracoval pri premyslani ako spostrebovat zvysnu pecenu cviklu zo vcerajska a vymysliet...

Žemle pletené
Veľmi dobrý recept na domáce rožky R 80 som objavila na stránke PečemPecen. cz... dokonca kolovalo video...

Čierna ruža
Na Veľkonočné sviatky som upiekla trošku drahší zákusok. je trošku pracný, ale dá sa to...

Smotanový osúch s medvedím cesnakom
Sezónna bylinka medvedí cesnak plne nahradí klasický cesnak a ešte je aj krásne voňavý a zelený.

Pečená zelenina
Neviem, možno táto kombinácia tu ešte nie je... V každom prípade dobré a zdravé jedlo. A...

Raw žemľovka
Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov....

Lístkové oškvarkové tyčinky k vínečku
Moji chlapi poprosili o niečo dobré k vínečku a rada som im vyhovela, siahla som k...

Cviklovo-zemiakový šalát s kyslou smotanou
Jednoduchý a chutný šalát, vhodný aj ako hlavné jedlo. Milujem cviklu na všetky spôsoby :)

Vianočka bez kysnutia
Rúru predhrejeme na 180 °C. Tvaroh roztlačíme, vmiešame doň 3 vajcia a postupne prisypávame múku....

Nátierka zo žltého hrachu
Zo žltého hrachu robievam najmä hrachovú kašu alebo polievku, no je perfektne variabliný a dá sa...