Foto: nigella87
Proste mňaaam... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si dáme vyvariť udenú krkovičku s novým korením a bobkovými listami.
-
2
Sušené huby namočíme do vlažnej vody a necháme postáť pokým sa mäsko varí... a nakrájame si asi 5 stredne veľkých zemiakov na menšie kocky.
-
3
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z vody, huby scedíme a pridáme do hrnca spolu so zemiakmi.
-
4
Smotanu s múkou riadne premiešame habarkou aby sa netvorili hrudky.
-
5
Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme do polievky mlieko, počkáme kým zovrie a následne vylejeme smotanu s múkou. Krátko povaríme, dochutíme rascou, korením, vegetou, sójovou omáčkou a ak treba aj soľou. Ochutnáme zemiaky či sú dostatočne mäkké a odstavíme. Do hotovej polievky nakrájame na kocky udené mäso. HOTOVO - DOBRÚ CHUŤ! :-) Podávame s čerstvým chlebom.
Diskusia k receptu