Proste mňaaam... :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si dáme vyvariť udenú krkovičku s novým korením a bobkovými listami.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Sušené huby namočíme do vlažnej vody a necháme postáť pokým sa mäsko varí... a nakrájame si asi 5 stredne veľkých zemiakov na menšie kocky.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Keď je mäso mäkké, vyberieme ho z vody, huby scedíme a pridáme do hrnca spolu so zemiakmi.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Smotanu s múkou riadne premiešame habarkou aby sa netvorili hrudky.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Keď sú zemiaky polomäkké, pridáme do polievky mlieko, počkáme kým zovrie a následne vylejeme smotanu s múkou. Krátko povaríme, dochutíme rascou, korením, vegetou, sójovou omáčkou a ak treba aj soľou. Ochutnáme zemiaky či sú dostatočne mäkké a odstavíme. Do hotovej polievky nakrájame na kocky udené mäso. HOTOVO - DOBRÚ CHUŤ! :-) Podávame s čerstvým chlebom.
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


Diskusia k receptu