Obľúbený a jednoduchý recept.
8
porcií
porcií
10-15 minút
príprava
príprava
10 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
500-750 g |
|
1 balenie, (špirálky, ruričky: podľa chuti a fantázie) |
|
3-4 PL |
|
1 ks, stredne veľká |
|
2 KL |
|
1 dcl |
|
1 KL, sušená |
|
100 g, strúhané |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Dáme variť cestovinu podľa návodu. Nakrájame cibuľu, opražíme ju na oleji a pridáme na cca 2-3 cm nakrájanú brokolicu. Pridáme soľ, vodu a dusíme do mäkka krátko cca 5 minút. Keď je brokolica mäkká, vypneme ju, pridáme bazalku a premiešame.
- 2
Do väčšej misky dáme cestovinu, udusenú brokolicu a dobre premiešame. Do takto pripravenej zmesi pridáme strúhaný syr a ešte raz premiešame.
- 3
Takto pripravenú cestovinu dáme do zapekacej misy alebo na pekáč (nepotierame tukom, ani nevysýpame strúhankou), zarovnáme a navrch poukladáme plátky masla. Pečieme vo vyhriatej trúbe na 200°C do ružova 20 minút.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu