Foto: kajusiqq
Už ani neviem odkiaľ tento recept mam no je fantastický!......jemná,ľahká a čokoládová:- ...mňam!:) a ani neviem ako sa vlastne volá tak názov som dala Zobraziť celý popisUž ani neviem odkiaľ tento recept mam no je fantastický!......jemná,ľahká a čokoládová:- ...mňam!:) a ani neviem ako sa vlastne volá tak názov som dala aby som to čo najviac vystihla:)...Robila som ju ešte dávnejšie ešte v zime len som ju zabudla pridať:) Skvelo sa hodí na zimu a jeseň pre obsah čokolády ale šľahačka mu dodáva jemnosť a sviežosť takže skvelý na letné dni,večery.
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto a náplň: | |
6 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
200 g |
|
3 PL vrchovité |
|
2 PL vrchovité |
|
Na potretie: | |
1 bal. |
|
1 bal. |
|
150 ml |
|
Ozdobenie: | |
nastrúhaná |
|
Postup
-
1
Vyšľaháme vajcia a cukor elektrickým ručným šľahačom asi 2 minúty nad parou
-
2
Odstavíme zo sporáka a šľaháme do krémovej konzistencie.
-
3
Maslo vymiešame do peny a postupne do neho primiešame vaječnú penu a rozpustenú čokoládu..
-
4
Polovicu hotového krému odložíme bokom na dalšie použitie .Do druhej polovice krému vmiešame preosiatu muku.
-
5
Cesto nalejeme do vymastenej a mukou vysypanej tortovej formy s priemerom 26 cm a uhladíme.Pečieme v rozohriatej rure 190 stupnov asi 20 minut.
-
6
Upečený korpus opatrne vyklopíme na servírovací podnos a necháme vychladnúť.Po vychladnutí nasadíme na korpus okraj tortovej formy.nanesieme zvyšnú polovicu čokoládoveho krému a uhladíme.Dáme na 2 hodiny do chladničky.
-
7
Na potrenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom šľahačku v prášku ,vanilkový cukor a s mliekom do tuha.
-
8
Šľahačkou potrieme vrch torty hotovú tortu dáme na 1 hodinu do chladničky
-
9
Potom opatrne odoberieme okraj tortovej formy a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
-
10
Tu je v reze:)
-
11
A tu je celá:)
Diskusia k receptu