Foto: miika
recept je z knihy receptov Petra Havlíčka, trochu sme experimentovali, pretože recept bol uvedený nepresne, ale nám výsledný recept veľmi chutí - koláčik je Zobraziť celý popisrecept je z knihy receptov Petra Havlíčka, trochu sme experimentovali, pretože recept bol uvedený nepresne, ale nám výsledný recept veľmi chutí - koláčik je najlepší s čerstvými marhuľami, ale robili sme ho už aj so zavarenými
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 kg Pilos |
|
4 ks surové |
|
80 g klasické |
|
4 PL |
|
1 PL Dr.Oetker |
|
1 balenie |
|
1 balenie |
|
200 g |
|
|
|
6-8 ks čerstvé alebo zavárané |
|
Postup
-
1
Zmiešame 1kg mäkkého tvarohu, 4 vajcia, 200g prášk. cukru, 1 vanilkový cukor a strúhanú citrónovú kôru. Pridáme rozpustené maslo. V šálke rozmiešame 4 lyžice hrubej krupice, 1 prášok do pečiva a lyžicu Solamylu a následne to primiešame do masy. Necháme chvíľku odležať, dáme si vyhriať rúru na 180 stupňov.
-
2
Pečieme v okrúhlej väčšej forme alebo hranatom plechu, ktorý vymažeme maslom a nalejeme cesto. V plechu 40 x 23cm je koláč vysoký cca 2,5cm, v klasickej okrúhlej forme bude koláč asi dosť vysoký.
-
3
Naliate cesto utrasieme aby sa vyrovnalo, poukladáme polovičky marhúľ vnútrom nadol - najlepšie tak aby potom každý kúsok koláča mal jednu polovičku marhule.
-
4
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov, 45 minút.
Diskusia k receptu