Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami fotorecept
Foto: palokuchki
Dnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam samozrejme patri datelinovy trojlistok a zelena farba. Zijem v krajine Zobraziť celý popisDnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam samozrejme patri datelinovy trojlistok a zelena farba. Zijem v krajine kde su tieto tradicie velmi silne. K obednajsej polievke som upiekla tento cuketovy chlieb. Podavala som ho s cesnakovym maslom pomiesanym s petrzlenovou vnatkou.
porcií
príprava
na 200-170 °C
Postup
-
1
Do mixerovej misky som si pripravila vsetky suroviny. Muku bielu hladku a raznu, nastruhanu cuketu, tekvicove semienka, sol, kvasnice a cukor.
-
2
Priliala som vlaznu vodu a vsetko som to spolu mixerom vymiesala. Cesto som dala na hodinu vykysnut na teple miesto.
-
3
Vykysnute cesto som znovu premiesila na doske a sformovala som ho do tvaru bochnika. Cesto som polozila na plech s peciacim papierom posypanym mukou. Bochnik cesta som nechala na plechu podkysnut.
-
4
Nakysnuty bochnik som potrela vodou a dala som ho do vyhriatej rury 200C. Takto som ho piekla 10 minut. Potom som teplotu znizila na 170C a chlieb som este piekla daslich 40 minut.
-
5
Upeceny chlieb som vybrala na mriezku a znovu som ho potrela vodou.
-
6
---
-
7
Chlieb som podavala s cesnakovym maslom rozmiesanym s petrzlenovou vnatkou ku zeleninovej polievke.
vyskúšala by som to ako zelené jedlo na Veľkú noc
vôbec nedávaš ani rascu ani iné korenie?
Ked nedám cuketu (jej chut sa mi zdá nevýrazná), cim ju môžem nahradiť? Alebo treba dodržať tvoj tecept?Aj me si tu chýbala. :-)
dakujem, skúsila som aj druhý raz, pridávala som múku... a piekla vo forme. Ten "roztečený" bol lepší, vláčnejší... časť cesta som použila aj na osúch, na vrch slaninka, bylinky a po upečení potrieť maslom s cesnakom... to bolo viac ako úžasné. Hnevám sa na seba, prečo mi to tak nejde... ako Tebe, no nevzdávam to! Skúsim aj tretí raz!