Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 17. marca 2015

Dnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam samozrejme patri datelinovy trojlistok a zelena farba. Zijem v krajine Zobraziť celý popisDnes 17. marca Iri na celom svete oslavuju sviatok sv. Patrika. K tymto oslavam samozrejme patri datelinovy trojlistok a zelena farba. Zijem v krajine kde su tieto tradicie velmi silne. K obednajsej polievke som upiekla tento cuketovy chlieb. Podavala som ho s cesnakovym maslom pomiesanym s petrzlenovou vnatkou.

8-10
porcií
15+75kysnutie minút
príprava
50 minút
na 200-170 °C

Suroviny

400 g
100 g
200 g nastrúhaná
1/3 hnčeka
1 PL
1 PL
1 PL sušené
300-350 ml vlažná




Postup

  1. 1

    Do mixerovej misky som si pripravila vsetky suroviny. Muku bielu hladku a raznu, nastruhanu cuketu, tekvicove semienka, sol, kvasnice a cukor.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Priliala som vlaznu vodu a vsetko som to spolu mixerom vymiesala. Cesto som dala na hodinu vykysnut na teple miesto.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vykysnute cesto som znovu premiesila na doske a sformovala som ho do tvaru bochnika. Cesto som polozila na plech s peciacim papierom posypanym mukou. Bochnik cesta som nechala na plechu podkysnut.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakysnuty bochnik som potrela vodou a dala som ho do vyhriatej rury 200C. Takto som ho piekla 10 minut. Potom som teplotu znizila na 170C a chlieb som este piekla daslich 40 minut.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upeceny chlieb som vybrala na mriezku a znovu som ho potrela vodou.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ---

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Chlieb som podavala s cesnakovym maslom rozmiesanym s petrzlenovou vnatkou ku zeleninovej polievke.

    Cuketový chlieb s tekvicovými semienkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ampara
Krásny chlebík,ukladám,určite vyskúšam,cuketu milujem!
56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekne upečený chlebík :-).
martamm
Páči sa mi, že si použil do chlebíka cuketu, určite bude vláčny a hlavne nedrobivý, skúsim :)
janaka
vyzerá suprovo, myslíš že môžem použiť aj zmrazenú cuketu, keď ju odžmýkam z vody?
vyskúšala by som to ako zelené jedlo na Veľkú noc
dandika1
@palokuchki chlebik je nadherny ,nadychany a z cuketou zaujimavy,potesil uz je v KK, upeciem na Velku noc bude sa hodit.Vdaka za chutny rcp.:-))))) Chvalim 5*****
safran
už som robila s mrkvou, cesnakom, cibuľou,... skúsim aj z cuketou :-)
vôbec nedávaš ani rascu ani iné korenie?
elixir
Parádny, cuketový som ešte nikdy nejedla.
palokuchki
@ampara , @dr , @dusan95843 , @martamm , @methi , @izabella929 , @kukulienka71 , @janaka , @dandika1 , @safran , @ywett , @medovnicek , @elixir , @jarunka dakujem vam vsetkym za vase mile komentare. Potesili ma. @dusan95843 ano,nebola som tu dlhsie. Mali sme vela prace na farme. Oberali sme, triedili a predavali cucoriedky. Uz sa mi o nich aj snivalo. A nezabudni, ze na Vareche si tykame. @janaka nie som si ista aka bude ta mrazena cuketa. Ja taku nikdy nepouzivam, tak ani neviem aka je po rozmrazeni.. Ak sa rozhodnes pouzit tu mrazenu cuketu tak ju urcite poriadne vyzmykaj. @safran ja nedavam racsu, lebo ju doma nikto nema rad v chlebe. Ale ty si urcite daj tam co vam chuti.
veronika353
Krásný chleba,zaujala mě tam ta cuketa.Vloni se nám ich urodilo moc,nevěděla jsem,co s nimi.Uložím a vyzkouším.
jerica
Danielka, tvoj chlebík vyzerá ako páperko, som rada , že ťa po dlhej dobe vidím na vareche, teším sa, ako dobre, že si pridala receptíky, lebo už len ty si verná z pomedzi bývalých našich..... :-) ......****** je dobre si recept uložiť, hlavne komu sa na záhrade urodí veľa cukety, ako píše aj @veronika353.
marienka44
@palokuchki , určite vyskúšam, je to lákavé. Cuketa bola struhana aj so supkou, kedže bolo sv. Patrika.
Ked nedám cuketu (jej chut sa mi zdá nevýrazná), cim ju môžem nahradiť? Alebo treba dodržať tvoj tecept?Aj me si tu chýbala. :-)
havino
@Danielka , prevažne pečiem chlebíky kváskové, ale raz za čas nastane chvíľa, upiecť chlebík bez večerného plánovania, veľmi sa mi páči tvoj chlebík, musí byť vláčny, šťavnatý, nemrvivý, ver, že v lete v čase cukiet, svojich cukiet upečiem, na toto sa nezabúda, ani ukladať nemusím, zvedavosť ma láka, máš ho krásny
palokuchki
@tassiedevil , @srdiecko12 , @veronika353 , @terinka55 , @jerica , @marienka44 , @havino , @renulienka , dakujem. @jerica , veru je to skoda ze mnohi odtialto poodchadzali. Byvalo tu prijemne. Aj @frezia68 to uz parkrat spominala. @marienka44 nenahradzaj cuketu s nicim. Pockaj pokym budes mat svoju a tu potom pouzi. Neviem to poriadne prelozit, ale anglican by povedal, It feels good to be missed - dobre sa to citi ak niekomu chybas. Potesilo ma to. @havino , ja sa zase chystam na ten kvaskovy chlieb, len si to neviem nikdy naplanovat.
babav
Krasny chlebik ....s cesnakovo petrzlenovym maslom a zeleninovou polievkou hotova pochutka .
tiginko
mne sa chlebík tiež páči, celkom rada by som ho vyskúšala. Uložíme-uvidíme :-)
katka78
Deň sv. Patrika je aj pre mňa špeciálny a chlebík sa mi veľmi páči. Ide do KK, kde počká na (hádam skoré) vyskúšanie :-)
danka61
Robím si podľa tohto receptu žemle,sú skvelé ,lebo taký je aj recept.Vďaka. Aj teraz pečiem žemle s cuketou a pridala som aj olivy.
katka78
@Palokuchki chlebík je výborný, mäkučký, striedka chutná, len tak holý bez čohokoľvek som krajec zjedla, veľmi príjemný je na chuť. Ďakujem pekne za recept!


beatacsontosova
Tak a ja som nevahala - vcera som spravila a dneska tlacila jak ja tak aj moj drahy. mne nedopatrenim dosli tekvicove semiacka tak som dala slnecnicu. Vyborny stavnaty s chrumkavou korkou, na vikend ideme na chatu a mne ostala este jedna cuketa tak je jasne v com skonci - spravim si repete.
drajan
Dnes som chlebík piekla, všetko fajn, páči sa mi, chutí...ale neviem prečo mi tak pekne nedržal tvar, "roztiekol" sa, tak bol nízky... mala som pridať viac múky? asi...šla som však presne podľa receptu a tak som sa trochu bála, aby nebol potom "tuhý". vie niekto poradiť?
palokuchki
@Drajan neviem presne preco sa ti cesto roztieklo. Najskorej ale asi bolo riedke, v tom pripade bolo treba pridat trochu muky. Na pol kila muky by tych 350ml vody nemalo byt vela. Pri mieseni pridaj najprv 300ml vody a postupne pridavaj viacej vody ak by sa ti zdalo ze je cesto velmi huste. Je mi luto, ze ti chlebik nevysiel.
drajan
@Palokuchki (21.10.2016 21:15)

dakujem, skúsila som aj druhý raz, pridávala som múku... a piekla vo forme. Ten "roztečený" bol lepší, vláčnejší... časť cesta som použila aj na osúch, na vrch slaninka, bylinky a po upečení potrieť maslom s cesnakom... to bolo viac ako úžasné. Hnevám sa na seba, prečo mi to tak nejde... ako Tebe, no nevzdávam to! Skúsim aj tretí raz!
drajan
@Palokuchki - ešte otázočka, prepáč, že Ťa oberám o čas... vopred ĎAKUJEM za ústretovosť... ja som mala to cesto aj dosť lepivé, to asi tiež bola chyba, však?
adina1
práve mi "cvrnkol do nosa" tento receptík, a už teraz som si istá, že ho určite vyskúšam.... Milujem pečenie chleba a vždy ma poteší, keď objavím niečo nové.... Teším sa na jeho vôňu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia