Torta Fantázia

zuzka34 - bez fotkyzuzka34, 18. októbra 2009
Torta Fantázia
Foto: zuzka34

Túto tortu obľubuje celá naša rodina, pretože každý si v nej nájde niečo čo mu chutí...

16
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

6 ks
140 g
1 ks
30 g
80 g
70 g
1/5 ks
1 ks
250 g
3 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vyšľaháme, pridáme múku premiešanú s práškom do pečiva kakaom a pomletými orechmi. Pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Upečieme v tortovej forme na 170 °C cca 20 min. Po vychladnutí tortový korpus prekrojíme a jednu časť potrieme rýbezľovým džemom prikryjeme druhou časťou.

  2. 2

    Deň vopred si uvaríme 1 konzervu salka. Salko varíme dve hodiny a necháme vychladnúť do druhého dňa. Do vychladnutého salka pridáme maslo a dobre vyšľaháme. Korpus potrieme polovičkou krému na krém poukladáme na kolieska nakrájané banány a potrieme druhou polovičkou krému.

  3. 3

    Vyšľaháme si šlahačku a natrieme na tortu. Tortu necháme vychladnúť pol dňa v chladničke.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

claudinkaaa
Ak sa mozem opytat, to oznacenie 1/5 ks prasku do peciva sa mysli jeden cely balicek ci iba patinu pouzit? Dakujem pekne
Svagor ma zajtra narodeninky a tato torticka mi veru padla do oka.
claudinkaaa
Pokial ste zaciatocnik ako ja, tak recept tejto torty Vam sice vyjde chutovo, ale vobec nie vizualne :))
claudinkaaa
Lebo sa mi cela porozpadavala, ale bola to moja chyba, takze vrelo odporucam!!! :) vyborna torta mnam!
zuzana78
ja som tuto tortu objavila az teraz,vyzera vyborne,a tiez neviem kolko je to 1/5 ks prasku do peciva,moze mi to niekto vysvetlit?
zuzana78
ja som tuto tortu objavila az teraz,vyzera vyborne,a tiez neviem kolko je to 1/5 ks prasku do peciva,moze mi to niekto vysvetlit?
domci4
robil niekto z Vás už túto tortu? ako je to s tym práškom?