
Horúce kuracie štvrte
Je to momentálna myšlienka na chate, ako zužitkovať zvyšné suroviny pred odchodom. No odporúčam pripraviť...

Španielska bravčovo– hovädzia pochúťka
Hovädzie a bravčové mäso pokrájame na plátky, vyklepeme ich, osolíme a okoreníme.

Kuracie stehno na pive
Nenáročný recept, stačí k nemu veľmi málo a trpezlivosť kým sa upečie.

Biely vodopád pod kuracími nočkami na paradajkovej omáčke
Japonci dali týmto cestovinám bez sacharidov, ktoré sú vlastne zeleninou v tvare cestovín a ako bonus...

Jarná roládka z mletého mäsa
Moj prvý recept do Varechy, o ktorý sa s vami chcem podelit. Moja jarná roládka...

Zemiakový paprikáš na lečovom podklade
Ak niečo ľahké, rýchle, jednoduché, ale rozhodne chutné, v priebehu týždňa, tak...

Whisky flambovaná foie gras s toastom
Názov "whisky" pochádza zo starého galského slova uisge, čo je skrátená verzia uisge betha a znamená živá...

Kuracie prsia plnené Manou a obalené v parmskej šunke
Tento recept je nenáročný na prípravu a napriek tomu ho môžete bez obáv ponúknuť aj pri slávnostnej...

Kuracia exotika s červeným grepom
Neviem, ako vy, ale ja väčšinou rozmýšľam, čo uvariť z toho, čo mám...

Skvelé kuracie prsia s marhuľami a olivami
Obrala som takmer posledné marhuľky a keďže džem už mám navarený, aj koláče sme už popiekli,...

Bravčové volániky so šalviou
Dnes som urobila na nedeľný obed naše obľúbené volániky. máme ich radi, sú šťavnaté a...

Opitá sviňa
toto jedlo sa robí kedˇ sa chce stretnútˇpartia priatelˇov pri dobrom vínku a besede

Bravčové závitky s hubami
Mäso umyjeme, osušíme utierkou a nakrájame na rezne. Umyté a očistené pečiarky osolíme, okoreníme a...

Pre deťúrence, aj pre tých, čo veľa pamätajú
Tento recept s radosťou venujem priateľke @babidke, ktorá cez prázdniny bude mať doma vnúčatká, tak nech varí...

Králik v chrenovej omáčke
Pôvodne to bolo kurča. V kuchárskej knihe s receptami amatérov. Prílohu - tekvicové halušky...

Vrecká z hovädziny a syra
Bresaolu nakrájame na tenké plátky. Rozotrieme syr gorgonzola dolce a nabok poukladáme zelené fazuľky. Stiahneme...

Zeleninou plnené pečené mini kurča
Čo je malé je milé. Dnes som také malé mini kurča naplnila zeleninou a upiekla.

Špekáčiky na čiernom pive
osupeme si spekacky stredom nadkrojime s dame tam koliesko cibule a trochu feferonky kto nema rad tak...

Hubové velouté s kuracím mäsom
Najskôr pripravíme cesto tak, že všetky suroviny dáme do misky alebo do robota a všetko spolu...

Krízový kaviár na každý stôl
Na kaviár nemá najdrvivejšia drvina Slovenska peniaze. Ako si teda pomôcť? Týmto starým vyskúšaným židovským receptom....

Výroční vejce ve sladkokyselém nálevu se slaninou
Jsem 7. den na Slovensku, jak stylové když má Varecha 7. výročí. ...

Sušené stehno
Stehno umyjeme a osušíme. Cesnak nasekáme najemno, bobkové listy rozdrobíme, rozmarín nakrájame a všetko...

Krkovička na olivách
Jednoduchý recept na prípravu a samozrejme veľmi chutný. Odporúčam hlavne varecháčom, ktorí majú, tak...

Kuracinka v jogurte
Recept som už dávnejšie dostala od mojej maminy a patrí u nás k obľúbeným.

Kuracie karí na pakistansky spôsob
Kurča očistíme, stiahneme z kože a nasekáme na menšie porcie. Dáme marinovať do pripravenej marinády...

Koňakové pečienky v zemiakovej placke
Očistené zemiaky postrúhame najemno spolu s cesnakom, pridáme vajcia, múku, majorán, osolíme a...

Růžičkový kel na celerovém pyré
Objevila jsem úžasnou chuť kombinace růžičkové kapusty a celeru. S plátkem roštěnky je to jídlo na...

Kuracie mäso v kešu omáčke
Milovníci exotických chutí, pri tomto recepte si prídete na svoje! Kuracie mäso v kešu omáčke vás dostane svojou jedinečnou chuťou a tiež jednoduchosťou prípravy....

Hovädzie s višňami
s podtitulkom " z rádia", veľmi starý recept, už dávno som ho nerobila, nie...

Zapekaná kuracinka prikrytá syrovou perinkou
Zapekaciu misu vymastíme maslom a rozložíme na ňu nakrájanú cibuľu.

Pravý chlapský steak
Mäso očistíme, potrieme olejom a posypeme korením. Takto pripravený steak necháme odležať v chladničke 2...

Pečenec s uhorkovou omáčkou
Tak som zasa raz kombinovala a špekulovala. A prečo pečenec? Pre dve veci. :-)