Vínové šodó

oto - bez fotkyoto, 22. marca 2015
3-4
porcie
15minut minút
príprava

Suroviny

0,3 - 0,5 l
1 ks
1 ks
10 - 15 dkg




Postup

  1. 1

    Cca 0,3l biele víno dať variť s jedným luskom vanilky.Počas varenia rozšlahať do penista 1 žltok spolu s cca 10dkg cukru a pomaly vlievať za stáleho miešania do vína.Po dovarení odstavť a nalievať do dezertných pohárov.Kto má rád sladšie môže prichutiť väčším množstvom cekru.Je to výborná pochúťka pri posedení s priateľmi.

Diskusia k receptu

safran
šodó vždy :-)
nezrazia sa Ti pri tomto postupe žĺtka?
bouadjenak
Akosi Ti ubehli ingrediencie, zlato. Ale po mäskovom obede je dezertík fajn. Aj keď sa mi zdá, že si chcel robiť šunku???
sovka62
Výborné, neochutnala som ho viac ako päťdesiat rokov. Robievala nám ho teta, (ktorá vlastne tetou nebola, bola to mamina priateľka, ale pre nás bola tetou, mali sme ju radi) a podávala ho s výborným koláčikom z piškótového cesta. Tuším si tie chute pripomeniem...
evanaaa
U nás sa alkohol "nepestoval", preto neviem, kde mama vzala víno ( asi jej niekto dal), šodó robila do pohára a podávala s piškótami. My sme to volali "šató", neviem, prečo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia