Domáca Marlenka

silvia245 - bez fotkysilvia245, 25. júna 2014
Domáca Marlenka
Foto: silvia245

lebo je naj pečieme ju na Vianoce Veľkú noc a na iné príležitosti

40
porcií
1hod minút
príprava
5-7 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
130 g
3 PL
300 g
1 KL
1 PL
700 g
1 PL
Krém:
250 g
1 ks
2 bal.
700 ml
4 PL




Postup

  1. 1

    Hera, med, kryštálový cukor, ocot, soda vajcia vymiešame v miske potom potom zmiešane pridáme nad paru.Ked začne vrieť odložíme a vlievame do múky zmiešanej s kakaom bud ručne .Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť môžte pridat trochu vody alebo mlieka.Rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí.Vyvaľkané ho prenesieme na vymastený a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Okrajky dame tiež upiecť, pretože postruhanými sa bude posypať hotová marlenka. Predtým cesto ako dáme piecť popicháme špáradlom alebo vidličkou.pečieme pri 170C asi 5-7 minút.

  2. 2

    Treba dávať pozor aby nezhorelo lebo cesto je tenké.Rovnako si upečieme aj dalšie platy.Uvaríme si puding mdzi tým ako puding vychladne vymiešame maslo a postupne prilievame uvarene salko ktoré si môžme aj den vopred uvariť.Ked puding je už vychladnutý šľahačom vmiešame k maslu zmiešanému so salkom dobre vymiešame. Na Každý plat rozotrieme az po okraj takto to zopakujeme 6X:posledný plat tiež natrieme plnkou ale len tenkou vrstvou a potrieme aj okraje koláča:Koláč posypeme postrúhanými okrajkami a necháme odležať najlepšie do 2 dňa.

  3. 3

    Je ťažký ale skvelý stojí Za to vyskúšať ho: Dobrú Chuť

Diskusia k receptu

douglas
Je to dobrý koláč, poznám ho pod názvom "Medové rezy". Maminka ho piekla takmer každé Vianoce. Občas jej okraje pri pečení obhoreli (pokiaľ cesto vyváľala na veľmi tenko). Po naplnení koláč ešte cez noc nechala zaťažený a tak mal pekný tvar. Až druhý deň dozdobila povrch koláča. Máš ho tiež pekný a nech sa darí :).
ivav
rezy nie sú naplnené rovnomerne a sú čudne nakrájané... ten predný by som nebola fotila...
svedka
Ozajstna Marlenka ma ozaj inu recepturu,ako sa vyssie pise,toto su nejake medove rezy :) Ale recept sa mi paci,ak sa vyhodi ta Hera a pouzije sa naozajstne masielko :)
fifipierko
Áno, tiež mi pripomína medový koláč, ktorý pečiem, robím však iba 4 pláty , plním krémom ( varený a s máslom) a jeden preklad je plnený dobrým džémom, samozrejme na vrch čokoláda




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia