Foto: silvia245
lebo je naj pečieme ju na Vianoce Veľkú noc a na iné príležitosti
porcií
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Hera, med, kryštálový cukor, ocot, soda vajcia vymiešame v miske potom potom zmiešane pridáme nad paru.Ked začne vrieť odložíme a vlievame do múky zmiešanej s kakaom bud ručne .Ak by sa cesto nechcelo pekne vymiesiť môžte pridat trochu vody alebo mlieka.Rozdelíme si ho na 6 rovnakých častí.Vyvaľkané ho prenesieme na vymastený a hladkou múkou posypanú opačnú stranu plechu a radielkom odrežeme okrajky. Okrajky dame tiež upiecť, pretože postruhanými sa bude posypať hotová marlenka. Predtým cesto ako dáme piecť popicháme špáradlom alebo vidličkou.pečieme pri 170C asi 5-7 minút.
- 2
Treba dávať pozor aby nezhorelo lebo cesto je tenké.Rovnako si upečieme aj dalšie platy.Uvaríme si puding mdzi tým ako puding vychladne vymiešame maslo a postupne prilievame uvarene salko ktoré si môžme aj den vopred uvariť.Ked puding je už vychladnutý šľahačom vmiešame k maslu zmiešanému so salkom dobre vymiešame. Na Každý plat rozotrieme az po okraj takto to zopakujeme 6X:posledný plat tiež natrieme plnkou ale len tenkou vrstvou a potrieme aj okraje koláča:Koláč posypeme postrúhanými okrajkami a necháme odležať najlepšie do 2 dňa.
- 3
Je ťažký ale skvelý stojí Za to vyskúšať ho: Dobrú Chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu