Foto: akeber
Rýchla, jednoduchá a veľmi chutná bábovka.
15 minút
príprava
príprava
50 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1,5 hrnčeka |
|
1,5 - 2 hrnčeka |
|
6 ks |
|
125 g |
|
1 bal. |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Hrnček- 2,5 dl. Zmäknuté maslo vyšľaháme so žĺtkami, pridáme citrónovú šťavu, citrónovú kôru a štipku soli. Prisypeme múkou s miešanou s práškom na pečenie a pudingovým práškom. Vlejeme mlieko vlažné.
-
2
Dobre premiešame.
-
3
Bielka vyšľaháme do tuha.
-
4
Jemne vareškou ich vmiesime do cesta.
-
5
Dobre premiešame a vlejeme do formy. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C asi tak na 50 min.
-
6
Dobrú chuť!
a mas nadhernu formu :-)
varecha.pravda.sk/recepty/citronova-babovka-fotorecept/40...
, máš krásnu formu :)
ja som na ňu dala ešte čokoládovú polevu ;) výborná