Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu...
Citrusový sorbet
Cukor s 5 PL vody zvaríme na sirup a necháme ho vychladnúť. Do vychladnutého sirupu dáme...
Panna cotta s vôňou bazy
Je sezóna tejto voňavej liečivky, dostala som už hotový produkt - bazový sirup, tak som...
Čakanka s roquefortom
Keď moji svokrovci v r. 1957 išli na svadobnú cestu do Paríža, ubytovali sa v...
Rybacia panvica s cukinou
Rybu umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky, pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cukinu...
Fazuľové mňam
Toto jedlo varím dcére do škôlky, keď jej neviem nájsť niečo bezlepkové podobné ako uvaria kuchárky,...
Huby na kyslo
Na oleji speníme cibuľku, pridáme pokrájanú papriku a všetky ostatné suroviny a nakoniec predpripravené hríby.
Čokoládové guľky s rumovou plnkou na pistáciách
Pokrm bohov... Veď aj v mnohých prieskumoch o túžbach čokoláda absolútne vedie. Ale súhlasia s nimi aj...
Cuketové rolky
Tento recept je rýchly a jednoduchý. Vhodný ako predjedlo alebo aj ako hlavné jedlo s prílohou....
Hovädzie – Tri tip – s čiernym pivom Modelo Negra
Chutný a hlavne rýchly variant úpravy hovädzieho mäsa s troškou jablkového octu a s tmavým pivom...
Zelenina s ovčím syrom
Cibuľu pokrájame na tenké kolieska a opražíme na oleji do sklovita. Baklažán umyjeme, vykrojíme stopku,...
Kuracie pečienky v omelete z Marakéšu
Recept je vďaka koreninám, pochutinám, viacerej zelenine pikantnej, zvláštnejšej, pestrej chuti, práve...
Slané špirálky - solčanky (vegan)
Slanosti z našej veganskej svadby I. Myslím, že pôvodný recept pozná väčšina z vás...
Špaldovníčky
Špaldovníčky je názov ako stvorený pre moje medovníčky zo špaldovej múky, bez ktorých by snáď ani...
Pšenovo-ríbezľový dezert
Zdravý a chutný dezert, u nás doma zmizne vždy hneď ako ho pripravím ;-)
Pizza Margherita
Jedlo je podľa princípov oddelenej stravy - sacharidová skupina - z talianskej knihy. Aj ked Summová uvádza,...
Sýrová terinka
Dobré rychlé a celkem rychlé pro lehkou večeři, s přidáním trochu šunky i docela vydatná.
Tekvicový koláč
Hokkaido (alebo maslovú tekvicu) vydlabeme a nakrájame na kocky, uvaríme domäkka vo vode. Vodu scedíme...
Zemiaky a`la bzučko
Male zemiaky uvarime v supke. Ked vychladnu nakrajame ich na platky. Janske sklo vymastime maslom...
Fenikel s prosciuttom a so strúhaným oštiepkom
Sarkasticky rád ukazujem svetu, že aj Slovensko má tradičné výrobky, hodné i "zaťatých" gurmánskych fanatikov....
Čili špekáčiky
Ak doma niečo robíte a nemáte čas na dlhé státie pri hrncoch a chcete sa dosýta najesť,...
Krém z pečených zemiakov a húb
Zemiaky umyjeme. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na plech nasypeme hrubozrnnú soľ, na ktorej upečieme...
Špenátové halušky
Vynikajuce jedlo, ktore sa stalo oblubene aj napriek tomu, ze obsahuje špenát .....
Hubník
Je to moravské veľkonočné jedlo. Je veľmi chutný, majú ho radi aj deti aj dospelí.
Kokosová torta s rýchlym slivkovým džemom
Keď mám chuť na niečo sladké ale ingrediencií je poskromne musím improvizovať :-)