Pomalé prsia

mariamka - fotkamariamka, 25. júna 2014
Pomalé prsia
Foto: mariamka

Pomaly pečené kuracie prsia. Šťavnaté, krehké. Vyskúšajte.

120 minút
na 160-170 °C

Suroviny

1 ks
2-3 plátok
 (masť, olej)




Postup

  1. 1

    Pekáč vymastíme maslom /olejom, masťou/. Prsia v celosti umyjeme, osolíme, okoreníme, orascujeme. Navrch poukladáme rebierka slaniny. Celé zakryjeme alobalom a pečieme pomaly pri 160-170 °C cca 2 hodiny. Nakrájame a podávame. Je to lahôdka, dobrú chuť.

    Pomalé prsia - obrázok 1

Diskusia k receptu

radost
môj muž nemá prsia rád-to vieš-starý chlap..:-(
už je všetko inak..ako kedysi..:-)
ale takto so slaninkou mu možno budú chutiť..
radox1
tak tu sa musim pristavit.dusit pod alobalom prsia 2 hod. na 160° ?to musi byt total sucha pilina.max.20 minut na 140 °,a to garantujem ze nebudu polosurove.alebo 80° max.120 minut.pisem to len preto aby niekto neznicil zbytocne to maso,nic osobne.
tassiedevil
ja ich veru mám rád...:)ja mám na to iný názor, nakoľko tie prsíčka sú aj z kožou a naviac slaninka, a prikryté, tak nebudú ako pilina....jedno, čo môžem poradiť, najbližšie ich nechaj na kosti..:)
branka
20 minut na 140°? to budu len ohriate, ale nie upecene....
ja to robim podobne, prsia s kostou a kozou, na pekac este zemiaky, cibulka na stvrtky, mrkva alebo bataty, pekac zakryt alobalom a pri 190° hodku piect a je to baaaajecne....l
chutimi
@radox1
Na fotke nevyzeraju vobec suche...tak, ako pisal @tassiedevil , tak pri tejto uprave sa to hadam ani vysusit nastastie neda. Na druhej strane mam tiez dojem, ze 2 hodiny su zbytocne vela.
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
@ mariamka, veľmi chutné a pekné naservírovane :-) určite lahodne jedlo.
mariamka
bolo to odvazne sem pridat, viem, ved aj preto bol recept mesiac skryty, mal cas na rozmyslenie :)/,, ale nemam dovod fabulovat, mozno to bolo hotove uz za 20 minut, ktovie @radox1 ?
pomale pecenie je uz vseobecne znama zalezitost /aj tu na vareche/, kacky, husi robime bezne, mna to lakalo s kuratom a vlastne tie prsia boli vyzva :) treba vyskusat..
@radost @radox1 @tassiedevil @branka @chutimi @Iba .. dakujem za nazory, beriem vsetky osobne :)
janger
@mariamka , vyborne, stavnate prsicka. Ja som minule robila este moc pomalsie ;-). Ale som moc uvazovala, ci mam recept pridat...
radox1
marianka,pomale pecenie znamena piect pri nizkej teplote dlhu dobu.za dve hodiny musim pri teplote ktoru si uviedla upiect 2-kilovu kacku.su tipy masa ktore tep.upravou maknu(svalovite,kolagenove.....) a typy ktore tvrdnu-prsia,kare,pecienka.panenka......,keby si to piekla na 80° 2,pre teba mozno 3 hodiny,to by bolo pomale pecenie.vsak kur.prsia s kozou sa bezne robia tak,ze sa rychlo oprazia na panvici aby sa zatiahli,a potom sa vlozia do horucej rury na 10-15 minut dopiect.je mi jedno co si z toho vezmes,ale tie vtierave reci od dám typu one women show co tu kraluju,su uz niekedy vyslovene trapne,len aby sa falosne zaliskali.
mariamka
@radox1 ,, ver mi, dnes som pol dna stravila hladanim definicie pomaleho pecenia a je to tak ako pises, napr. taka 4 kilova kacka pri 90-120 aj celu noc, tento recept je len taka moja parafraza, ja varim intuitivne a 2 hodiny je pre mna skratka "pomale pecenie" :)
ja beriem konstruktivny nazor pozitivne, a vazim si ho, to ma asi nepoznas, a ine komenty nie je treba riesit, damy to nemyslia zle :)
p.s. dnes som chcela urobit overovaci test, nakoniec z toho /kvoli hladosom/ bola minutka, ale urcite mam v plane si to este overit

radox1
marianka,ok.nepisem zdvorilo-myslim rychlo,pisem rychlo.zial vela tu ludi mysli moju radu ako kritiku,a namiesto ponaucenia sa este urazia,ty medzi nich zrejme nepatris.prikad uvediem jednej pani-slecny,ktora nedokazala pochopit ze vyvarenie panenky 30 min.vo vode sa nikdy na panvici nezatahuje.
jamarlen
mám rád prsia pružné:), možno vyskúšame aj tvoje pomaly pečené, ale bez alobalu, myslím, že dobrá pokrievka z nerezu postačí….
ivav
pekne naservírované, slaninka na hydine nič nepokazí
altyn
Upiekol som, bratovi z prsíčiek a sebe z nožičiek. Výborné, bezprácne, šťavnaté. pridal som aj zeleninu. Mrkvu, cuketu,šampiňóny, cibuľu a cesnak. bolo to výborné, len na budúce pridám zeleninu neskôr, tak 20 minút pred dopečením, lebo sa trošku viac rozvarila. A ozaj, skúsil som husaciu masť dať na spodok a bolo to fantastické. Určite to budem robiť častejšie a tá bezprácnosť upútala aj bráška a mám dojem že tým bude "ohurovať"... :-)))
mariamka
teeda @altyn mile prekvapko,, nielen pre braska, ale aj pre mna :) so zeleninou si to dobre vymyslel a vidno tvoje skusenosti, ze jej vela casu netreba, a ten husaci smak!! to je finesa :)) skoda, ze neni foto, aby bol zazitok autenticky :) aj tak diky, mam radost )
altyn
@mariamka milá, nestihol som fotiť :-( Kým ma to napadlo tak bola polovica zbaštená, ale nabudúce určite vyfotím a pošlem. P.S.: nebude vadiť ak tam bude vidieť moje tečúce sliny? :-)))
mariamka
@altyn slinky su bonus :) mimochodom robim overovaci pokus, prsia su uz v trube, ak to vyjde, budem mat navrch :)
mariamka
vykostene, bez koze, piekli sa bez podliatia na kacacej masti na 170 °C dve hodiny,

altyn
@mariamka (5.7.2014 09:47)
Je to hanba, že svoj sľub plním až po rokoch a pritom tento tvoj recept robím často. Tento krát si krstná mama pýtala recept a to mi pripomenulo čo som sľúbil. Ja to robievam s tou zeleninou. Mrkva, šampiňóny, cuketa, paprika, cesnak a červená cibuľa. Bez prílohy. Ak by niekomu chýbala, tak si dá čerstvý chlieb. Takže ešte raz ďakujem.
mariamka
@altyn (4.11.2020 14:11)

neuveritelne, ako roky bezia, a pritom, akoby to bolo vcera, mily @altyn :) mas prepacene za meskanie, len zas to foto! som rada, ze sa rcp u vas udomacnil, ja mam smolu, ze drahy nepreferuje hydinu a decka uz "vyleteli". Ale urcite si to aj ja zopakujem, uz len pre tu prijemnu nostalgiu, aka tu na Vareche vtedy vladla. Dobry tip so zeleninou, to vyskusam, dakujem aj ja!
altyn
@mariamka (5.11.2020 16:18)

Milá @mariamka , vďaka redakcii sa podarilo vložiť konečne foto, aj keď nie je umelecké... Ale mal som pocit že musím povedať ostatným ľuďom aky
altyn
@mariamka (5.11.2020 16:18)

Milá @mariamka , vďaka redakcii sa podarilo vložiť konečne foto, aj keď nie je umelecké... Ale mal som pocit že musím povedať ostatným ľuďom aký dobrý recept to je. Využívam ho vždy keď mám veľa inej práce a hladný žalúdok. Ono sa to robí a ja robím iné... Paráda...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia