Foto: mariamka
Pomaly pečené kuracie prsia. Šťavnaté, krehké. Vyskúšajte.
120 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Postup
-
1
Pekáč vymastíme maslom /olejom, masťou/. Prsia v celosti umyjeme, osolíme, okoreníme, orascujeme. Navrch poukladáme rebierka slaniny. Celé zakryjeme alobalom a pečieme pomaly pri 160-170 °C cca 2 hodiny. Nakrájame a podávame. Je to lahôdka, dobrú chuť.
už je všetko inak..ako kedysi..:-)
ale takto so slaninkou mu možno budú chutiť..
ja to robim podobne, prsia s kostou a kozou, na pekac este zemiaky, cibulka na stvrtky, mrkva alebo bataty, pekac zakryt alobalom a pri 190° hodku piect a je to baaaajecne....l
Na fotke nevyzeraju vobec suche...tak, ako pisal @tassiedevil , tak pri tejto uprave sa to hadam ani vysusit nastastie neda. Na druhej strane mam tiez dojem, ze 2 hodiny su zbytocne vela.
pomale pecenie je uz vseobecne znama zalezitost /aj tu na vareche/, kacky, husi robime bezne, mna to lakalo s kuratom a vlastne tie prsia boli vyzva :) treba vyskusat..
@radost @radox1 @tassiedevil @branka @chutimi @Iba .. dakujem za nazory, beriem vsetky osobne :)
5*
ja beriem konstruktivny nazor pozitivne, a vazim si ho, to ma asi nepoznas, a ine komenty nie je treba riesit, damy to nemyslia zle :)
p.s. dnes som chcela urobit overovaci test, nakoniec z toho /kvoli hladosom/ bola minutka, ale urcite mam v plane si to este overit
Je to hanba, že svoj sľub plním až po rokoch a pritom tento tvoj recept robím často. Tento krát si krstná mama pýtala recept a to mi pripomenulo čo som sľúbil. Ja to robievam s tou zeleninou. Mrkva, šampiňóny, cuketa, paprika, cesnak a červená cibuľa. Bez prílohy. Ak by niekomu chýbala, tak si dá čerstvý chlieb. Takže ešte raz ďakujem.
neuveritelne, ako roky bezia, a pritom, akoby to bolo vcera, mily @altyn :) mas prepacene za meskanie, len zas to foto! som rada, ze sa rcp u vas udomacnil, ja mam smolu, ze drahy nepreferuje hydinu a decka uz "vyleteli". Ale urcite si to aj ja zopakujem, uz len pre tu prijemnu nostalgiu, aka tu na Vareche vtedy vladla. Dobry tip so zeleninou, to vyskusam, dakujem aj ja!
@altyn
Pridávame fotografiu od @altyn :
Milá @mariamka , vďaka redakcii sa podarilo vložiť konečne foto, aj keď nie je umelecké... Ale mal som pocit že musím povedať ostatným ľuďom aky
Milá @mariamka , vďaka redakcii sa podarilo vložiť konečne foto, aj keď nie je umelecké... Ale mal som pocit že musím povedať ostatným ľuďom aký dobrý recept to je. Využívam ho vždy keď mám veľa inej práce a hladný žalúdok. Ono sa to robí a ja robím iné... Paráda...
Pardón, zle som klikol.